Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. června 2021 17:10
Čas čtení 1:50
Vojtěch Vanda

Redaktoři Deníku N a Alarmu získali další svědectví žen, které s Dominikem Ferim měly traumatizující zkušenosti

Redaktoři Deníku N a Alarmu získali další svědectví žen, které s Dominikem Ferim měly traumatizující zkušenosti
Zdroj: TOP 09/propagační materiál
NEWS DOMINIK FERI
Uložit Uložené

Novináři vydávají poslední společný článek, v němž se kauze kolem bývalého poslance Feriho věnují.

Další ženy, které měly traumatizující zkušenosti s chováním Dominika Feriho, promluvily. Redaktoři Deníku N a Alarmu proto dohromady sepsali podle jejich vyjádření poslední společný článek o celé problematice. V jednom z příběhů dokonce figuruje omamná látka. Feri si stále stojí za svým, nařčení ze sexuálního násilí odmítá a nařčení z použití omamných látek mu přijde absurdní.

Doporučeno
Dominik Feri čelí nařčení ze sexuálního obtěžování žen. Deník N a Alarm přinesly jejich svědectví Dominik Feri čelí nařčení ze sexuálního obtěžování žen. Deník N a Alarm přinesly jejich svědectví 25. května 2021 17:01

Nedávno českou politikou zahýbala kauza dnes již bývalého poslance Dominika Feriho. Ten měl podle výpovědí, které sepsali redaktoři Deníku N a Alarmu, sexuálně obtěžovat několik žen. Jeho chování mělo být také veřejným tajemstvím, které nikdo neřešil. Vydání článku však zapříčinilo, že se Feri vzdal poslaneckého mandátu. Případem se začala zabývat i policie, přičemž musel opustit stranu TOP 09, dokud se jeho jméno neočistí.

Nyní však přichází stejné redakce s dalšími svědectvími. V jednom z nich dokonce jedna žena uvádí, že byla při setkání s ním omámena. 

Fanta a omámení

„Když jsem zopakovala, že opravdu chci odejít, povolil a sdělil mi, že mě teda nechá. Sám se mě zeptal, jestli před odchodem nechci napít. Byla jsem žíznivá, tak jsem řekla, že jo,“ stojí v článku. Žena měla vypít malou láhev fanty, po které si přestala dění pamatovat. „Vypila jsem určitě dost a pak nastal ten problém. Tohle je totiž to poslední, co si pamatuju, pak už mám jen útržky vzpomínek,“ uvádí.

Pak si útržkovitě vzpomíná na to, že byla s Ferim i nahá, a on ji osahával. „Já nevím, proč si pamatuju tak málo, mám mezeru mezi chvílí, kdy jsem byla nachystaná odejít, a potom jsme najednou zase seděli na posteli. Ale pak jsem ležela, nic jsem neříkala, byla jsem ztuhlá a strašně jsem se bála. (...) Ani nevím, jestli jsme měli sex. Rozhodně vím, že mi do intimních míst strkal prsty, že na mě sahal, sahal na mě několikrát za tu noc,“ uvedla.

Ženu také popudilo, když zjistila, že Feri podpořil iniciativu MeToo, přičemž ji vlastně znásilnil. Měl se jí poté za své chování omluvit. Sama nechtěla nic nahlašovat, protože se bála, nicméně když i další příběhy vyšly na povrch, získala sebevědomí s příběhem vyjít veřejně.

Doporučeno
Dominik Feri si ostříhal své ikonické afro Dominik Feri si ostříhal své ikonické afro 2. června 2021 10:04

Chycení pod krkem

Ve druhém případě měl dokonce ženu chytit bolestivě za zápěstí a pod krkem a držet ji tak několik sekund. „Po tom zážitku se z něj stal člověk, se kterým se už nikdy v životě nechci bavit. Já chápu, že každý máme hranice někde jinde. Ale každý člověk, pokud není nějak nemocný, nemá narušený zdravý úsudek a má bazální empatii, pochopí, že já jsem dala několikrát jasně najevo, že ne, že nechci, že nesouhlasím nejen se sexem, ale ani s dotýkáním,“ uvedla.

Dohromady přišli redaktoři se třemi příběhy přímého sexuálního obtěžování, další svědectví měly být o Feriho urážení, ponižování, neodbytnosti a nerespektování „ne“. Podobné příběhy stále hledá i policie. Pokud jsi poškozená, která se zatím nepřihlásila, zavolej na linku 158 nebo přímo vyšetřovatelce na číslo 731 195 066.

Domů
Sdílet
Diskuse