Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. června 2021 14:45
Čas čtení 0:46
Ondřej Jarůšek

Piráti a STAN by těsně vyhráli volby, ANO je v novém modelu na třetím místě

Piráti a STAN by těsně vyhráli volby, ANO je v novém modelu na třetím místě
Zdroj: Česká pirátská strana
NEWS VOLBY DO POSLANECKÉ SNĚMOVNY 2021
Uložit Uložené

Takto vypadá nový průzkum společnosti KANTAR CZ.

Společnost KANTAR CZ vypracovala pro Českou televizi nový volební model, podle kterého by s těsným výsledkem zvítězila koalice Pirátů a STAN. Vládní hnutí ANO Andreje Babiše by skončilo na třetím místě.

Podle průzkumu pro Piráty a STAN volilo 24 % lidí a na druhém místě by těsně skončila koalice SPOLU (ODS, TOP 09 a KDU-ČSL), která by získala jen o půl procenta méně, tedy 23,5 %. Hnutí ANO premiéra Andreje Babiše je podle volebního modelu na třetím místě s 21,5 % hlasů.

Doporučeno
Tyto ženy zvažují kandidaturu v prezidentských volbách 2023 Tyto ženy zvažují kandidaturu v prezidentských volbách 2023 23. června 2021 16:14

Na čtvrtém místě se umístilo SPD Tomia Okamury (12,5 %) a Přísaha Roberta Šlachty je na páté příčce (6 %).

Další strany by se podle volebního průzkumu počítajícího s koalicemi do Poslanecké sněmovny nedostaly. Mimo by tak zůstaly například KSČM (4,5 %) a ČSSD (3,5 %).

Z modelu pro jednotlivé strany, tedy bez koalic, vyplývá, že nejsilnější je hnutí ANO, které by dostalo 20 % hlasů. Druhé místo by obsadili Piráti (14 %), dále STAN (13 %), SPD (12 %), (ODS 11,5 %), TOP 09 (7,5 %) a Přísaha Roberta Šlachy (6 %).

Metodologie společnosti KANTAR CZ
> Do volebního modelu počítajícího s koalicemi vstoupilo 933 respondentů.
> Sběr dat probíhal ve dnech 7. 6. až 18. 6. 2021
> Statistická chyba tohoto volebního modelu se v aktuální vlně měření pohybuje u jednotlivých stran v rozmezí +/- 1,4 (u stran s nízkým ziskem) až 3,3 (u stran s vysokým ziskem) procentního bodu.
Domů
Sdílet
Diskuse