Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Tento obsah je PR zpráva společnosti Nova.
2. července 2021 10:00
Čas čtení 1:50
Sponzorovaný obsah

Léto na Nově se zbrusu novým seriálem Co ste hasiči!

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Na televizní obrazovky přichází nový český seriál s hasičskou tématikou a slušným hereckým kádrem.

Každá ves v Čechách má hasičskou zbrojnici a výjimkou není ani vesnice Horní. Sbor dobrovolných hasičů v novém seriálu TV Nova, který budeš moci sledovat už od 9. července, vede svérázný Petr Pospíšil (Petr Rychlý). Má trochu horkou hlavu a s nikým si nebere servítky. Je to ale férový chlap, který vede svůj sbor až se starosvětským smyslem pro zodpovědnost, a ve vesnici ho proto mají rádi. Tedy až na vypočítavého starostu Vladimíra Urbana (Václav Kopta). Ten se totiž přes hasiče snaží vyvádět peníze z obecního rozpočtu a Petrova poctivost se mu vůbec nehodí do krámu. Starosta se proto snaží Petra a jeho hasičské jednotky všemožně zbavit. Souboj mezi Petrem a starostou je ústředním motivem nového českého seriálu plného rázovitých postav z malebného Ladova kraje.

„Petr, kterého hraju, je přímý člověk. Stačí mu pouhé podání ruky. Předpokládá totiž, že i ostatní lidé jsou stejně čestní jako on,“ prozrazuje o své seriálové postavě Petr Rychlý a přiznává, že uchopení kladné figury je pro herce vždycky složitější. „Inspiraci pro tuto postavu našel scenárista Ruda Merkner ve skutečné žijící osobě. Napsal ji podle svého souseda z chalupy, hasiče Ládi, který slouží v Těptíně. Moc mi pomohlo, že jsem se s ním mohl potkat,“ dodává Petr.

Hasiči
Zdroj: TV Nova

Novinka z dílny Orbis Pictures pod vedením scenáristy Rudolfa Merknera (např. Vyprávěj), producentky Zuzany Konrádové a v režii Vladimíra Skórky (např. Lajna) přichází na obrazovky s plejádou známých herců, kteří se postarají o to, že si před televizí prožiješ množství humorných, ale také napínavých situací, jako například požár pole a stodoly, záchranu člověka z bažiny, hromadnou bouračku, odvoz zatoulaného medvěda nebo tradiční hasičský ples.

Hasiči
Zdroj: TV Nova

Děj se snaží vykreslit příběhy jednotlivých postav hasičského sboru, které sem tam upřednostní svůj zájem, hádají se nebo se pomlouvají, ale obecně fungují jako rodina a pokud je třeba, táhnou za jeden provaz. Jejich životní osudy a vztahy se přitom proplétají celou osmidílnou sérií. Každý díl je přitom uzavřenou epizodou s klasickým cliffhangerem, který tě naláká na další díl.

Kromě Petra Rychlého a Václava Kopty se můžeš těšit na hasičskou jednotku ve složení:

  • Láďa (Jaromír Nosek)
  • Eda (Radim Kalvoda)
  • Mirek (Marek Holý)
  • Lenka (Jana Bernášková)
Hasiči
Zdroj: TV Nova

Radosti i strasti prvního vztahu prožije Nina (Sabina Rojková) s Martinem (Radek Melša).
V dalších rolích se představí Martin Pechlát, Ivana Uhlířová, Nela Boudová, Lucie Benešová, Pavel Nový, Vlastimil Zavřel, Roman Vojtek a řada dalších. 

Hasici
Zdroj: TV Nova

 „Jsme rádi, že můžeme našim divákům nabídnout v létě premiérový seriál. Čeká je v něm vše, co mají rádi — oblíbení herci, známé prostředí českého venkova, humorné situace a nejrůznější vztahové propletence,“ uvádí programová ředitelka televize Nova Silvia Majeská. „Věříme, že si v seriálu Co ste hasiči najde každý to své a že se u něj budou všichni celé léto dobře bavit,“ doplňuje Silvia Majeská.

Hasiči
Zdroj: TV Nova

Seriál Co ste hasiči bude televize Nova uvádět od 9. července ve 20:20 hod a už týden předem bude daná epizoda k dispozici na Voyo.

Domů
Sdílet
Diskuse