Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
25. července 2021 15:19
Čas čtení 1:00
Adam Novosad

Youtuberům chtěli platit za šíření lží o vakcíně Pfizer. Influenceři odmítli, ale sponzor zůstává tajemný

Youtuberům chtěli platit za šíření lží o vakcíně Pfizer. Influenceři odmítli, ale sponzor zůstává tajemný
Zdroj: TASR/Vladimír Šimíček
NEWS
Uložit Uložené

Uprostřed pandemie oslovila záhadná agentura několik influencerů s cílem šířit nepravdy o vakcínách.

Uprostřed pandemie měla záhadná marketingová agentura zájem rozšiřovat dezinformace a lži o vakcínách proti koronaviru. V uplynulých měsících dostalo několik influencerů ze zemí po celém světě nabídku od marketingové agentury Fazze, aby v přepočtu za pár desítek tisíc korun ve svých videích promluvili o údajné vysoké úmrtnosti lidí očkovaných vakcínou od Pfizeru, uvádí BBC.

Doporučeno
Delta plus je v Česku: Co víme o této nové zákeřné mutaci? A zabírá na ni očkování? Delta plus je v Česku: Co víme o této nové zákeřné mutaci? A zabírá na ni očkování? 20. července 2021 11:00

Německý influencer Mirko Drotschmann a francouzský tvůrce Léo Grasset dostali do svých mailových schránek stejnou nabídku. Na základě dat vytržených z kontextu měli svým sledovatelům nenápadně odprezentovat názor, že vakcína od Pfizeru je zodpovědná za třikrát více úmrtí než vakcína AstraZeneca.

Domů
Sdílet
Diskuse