Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Daniel Mikolášik TASR
3. srpna 2021 17:25
Čas čtení 1:30

„Bůh je trans, homosexuální revoluce přichází!“ Vandalové v Bratislavě posprejovali kostely hesly na podporu LGBT+

Kategorie:
News
Uložit Uložené
„Bůh je trans, homosexuální revoluce přichází!“ Vandalové v Bratislavě posprejovali kostely hesly na podporu LGBT+
Zdroj: Refresher/Daniel Mikolášik

Nápisy pohoršily slovenskou komunitu věřících, zabývá se jimi policie.

V historickém centru Bratislavy někdo posprejoval několik budov červenými nápisy jako „trans is beauty“, „queer power“, „god is trans“ či „queer revolution is coming“. Nápisy se objevily na fasádě kláštera uršulinek, teologické fakulty, Kostela sv. Štěpána Uherského nebo Kostela navštívení Panny Marie. Případem se už zabývá slovenská policie.

Na případ popsaných budov v centru Bratislavy upozornily i deníky Postoj a Standard. Městská policie Bratislava zaznamenala v okolí Primaciálního paláce (Kostolná ulice, Uršulínska ulice, stěna budovy magistrátu) nové nasprejované nápisy a situaci řeší ve spolupráci se státní policií.

„V dané lokalitě se nachází městský kamerový systém a v současnosti analyzujeme záběry, které mohou pomoci zadržet pachatele,“ uvedli pro TASR z bratislavské městské policie. Bratislavská městská část Staré Město přiblížila, že budovy a památky ve správě městské části popsány nebyly.

posprejované budovy a kostolyLGBTIvandaliBratislava
Zdroj: Refresher/Daniel Mikolášik

Nápisy pohoršily komunitu věřících

Vandalové zničili přibližně 12 budov ve Starém městě. Staroměstská samospráva takové počínání odsuzuje. „Protože poškozené nemovitosti jsou soukromým majetkem, evidenci k dispozici nemáme,“ uvádí místní úřad Staré město.

Domů
Sdílet
Diskuse