Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
6. srpna 2021 21:33
Čas čtení 0:38
Viktor Kniš

VIDEO: V Polsku zaznamenali dvě tornáda

VIDEO: V Polsku zaznamenali dvě tornáda
Zdroj: FOTO TASR - Martin Baumann (ilustrační obrázek)
NEWS
Uložit Uložené

Rzeszów ani Józefów nehlásí zraněné či oběti.

Slovensko včera nebylo jedinou zemí ve střední Evropě, kterou zasáhlo tornádo. I na jihovýchodě Polska zaznamenali tento přírodní jev, a to hned na dvou místech nedaleko sebe. Informuje o tom portál iMeteo, podle kterého byli svědky tornád obyvatelé oblastí Rzeszów a Józefów.

Úřady v Polsku nehlásí žádné zraněné ani oběti, podobně jako na Slovensku, i tam počítají zejména škody na majetku. Z videí vyplývá, že tornádo nedaleko města Rzeszów vypadá podobně jako to, které se vyskytlo u slovenské obce Petkovce.

Doporučeno
VIDEO: Tornádo se Slovenskem přehnalo rychlostí 200 km/h. Takto rozmetalo vše, co mu přišlo do cesty VIDEO: Tornádo se Slovenskem přehnalo rychlostí 200 km/h. Takto rozmetalo vše, co mu přišlo do cesty 6. srpna 2021 10:23

Meteorologové upozorňují na velmi specifickou okolnost, kterou zachytili u slovenského tornáda. „Tornádo na východě Slovenska se vyskytlo během přeháněk. V oblasti se totiž v té době nezaznamenal žádný blesk. I na toto potvrzení a další analýzu si však budeme muset ještě počkat,“ dodávají. Už dnes víme, že východem Slovenska se přehnalo rychlostí přibližně 200 km/h.

Ničivé tornádo se před několika týdny prohnalo i obcemi v Česku na jižní Moravě. Nechalo za sebou nejen obrovské škody na majetku, ale vyžádalo si i lidské životy.

Domů
Sdílet
Diskuse