Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
7. září 2021 11:37
Čas čtení 2:01
Vojtěch Vanda

10 let od tragického dne pro světový hokej: Při pádu letadla Lokomotivu Jaroslavl zemřeli Vašíček, Rachůnek a Marek

10 let od tragického dne pro světový hokej: Při pádu letadla Lokomotivu Jaroslavl zemřeli Vašíček, Rachůnek a Marek
Zdroj: Harry Engels/Getty Images
NEWS
Uložit Uložené

Dne 7. září 2011 se zřítilo letadlo hokejového celku Lokomotiv Jaroslavl.

Tragický den pro světový hokej. Datum 7. září 2011 vešlo do hokejových dějin jako den, v němž zmizel jeden celý tým KHL. Při letecké havárii u ruské Jaroslavle zemřelo 44 osob, mezi nimiž byli hráči celku Lokomotiv Jaroslavl společně s českými útočníky Janem Markem, Josefem Vašíčkem, obráncem Karlem Rachůnkem a slovenským útočníkem Pavolem Demitrou, realizační tým a letecká posádka. Přežil pouze jediný člověk. V úterý si svět připomíná 10 let od tragédie.

Doporučeno
Češi již jedenáct let nezískali zlato z mistrovství světa. V článku zjistíš, kdy jsme se naposledy radovali z medaile Češi již jedenáct let nezískali zlato z mistrovství světa. V článku zjistíš, kdy jsme se naposledy radovali z medaile 2. června 2021 18:50

Bylo 7. září 2011. Tým Lokomotivu Jaroslavl se chystal na novou sezónu v sestavě se třemi českými reprezentanty, z nichž dva byli členy týmu, jenž vyhrál mistrovství světa rok předtím. Před čtvrtou odpolední měl tým společně s realizačním týmem a leteckou posádkou odstartovat letounem Jak-42 v luxusní výbavě do běloruského Minsku k prvnímu zápasu sezóny. Z Jaroslavle se ale nikdy nakonec nedostal.

Domů
Sdílet
Diskuse