Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. června 2021 18:50
Čas čtení 3:32
Vojtěch Vanda

Češi již jedenáct let nezískali zlato z mistrovství světa. V článku zjistíš, kdy jsme se naposledy radovali z medaile

Češi již jedenáct let nezískali zlato z mistrovství světa. V článku zjistíš, kdy jsme se naposledy radovali z medaile
Zdroj: TASR - Martin Baumann
SPORT MS V HOKEJI 2021
Uložit Uložené

Náš čtvrtfinálový soupeř z Finska poslední mistrovství světa vyhrál. Kdy se ale z medaile naposledy radovali Češi?

Zdá se to jako věčnost. Každý rok se česká hokejová reprezentace účastní hokejového mistrovství světa, velkého medailového úspěchu se však již nějakou dobu nedočkala. Letos se do bojů o medaile dostane taky, a proto fanoušci nároďáku doufají, že čekání na další cenný kov týmu z „velké šestky“ bude ukončeno. 


Kdy jsme se ale z placky radovali naposledy? To zjistíš v článku, v němž si zavzpomínáme na poslední mistrovství světa a také na dobu, kdy Česká republika získala poslední bronzovou, stříbrnou a zlatou medaili.

Doporučeno
MS v hokeji 2021: V jaké sestavě zřejmě nastoupíme proti Finsku a kdo nás může potkat v semifinále MS v hokeji 2021: V jaké sestavě zřejmě nastoupíme proti Finsku a kdo nás může potkat v semifinále 2. června 2021 12:09

Čtvrtfinále s posledními mistry světa

Jde do tuhého. Česká reprezentace stojí před prvním zápasem vyřazovací fáze v rámci hokejového mistrovství světa v Rize a postaví se mu velice nepříjemný soupeř. Finové jsou totiž posledními mistry světa vzhledem k tomu, že mistrovství světa ve Švýcarsku v roce 2020 bylo kvůli pandemii zrušeno, a netají se tím, že by chtěli tento titul obhájit. 

Pokud zavzpomínáme na výkon českého týmu na mistrovství světa na Slovensku v roce 2019, musíme říct, že nechybělo mnoho, aby figurovalo ve výčtu medailových mistrovství. Národnímu výběru chyběl kousek, aby získal bronzovou medaili, bohužel výběr Miloše Říhy byl tehdy krátký na výběr Ruska, který nezvládl porazit ani v základní skupině.

Domů
Sdílet
Diskuse