Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
14. září 2021 18:50
Čas čtení 1:07
Radim Šlechta

Pražskou školu kvůli covidu zavřeli. Děti přejdou na distanční výuku

Pražskou školu kvůli covidu zavřeli. Děti přejdou na distanční výuku
Zdroj: TASR/František Iván
NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Podle ředitele již ve škole nebylo dostatek zdravých učitelů.

Distanční výuka znovu zasahuje školy. Kvůli nákaze nemocí covid-19 se zavřela škola v Praze. Následujících deset dní se bude učit on-line. Podle ředitele školy Václava Havelky nejde o karanténu a děti se mimo školu mohou nadále pohybovat. Ředitel o tom informoval na stránkách školy

ZŠ Chmelnice v Praze 3 začala hned v září s distanční výukou. Podle nařízení pražské hygienické stanice musí škola zůstat od 15. do 24. září zavřená. Nákaza byla dosud potvrzena u čtyřiačtyřiceti žáků a třinácti pedagogů.

„Jakkoli jsme se snažili udržet školu v chodu, šíření viru bylo silnější. Do karantény padaly v úterý ráno další třídy, každou hodinou přibývají žáci PCR pozitivní a k tomu odpadají další pedagogové. Lokální třídní karantény v tuto chvíli již nedokáží zabránit šíření, v každé třídě je cca 10 sourozenců a než se objeví zjevné příznaky, nemoc se dál šíří. K tomu by za chvilku nebylo, koho před děti postavit,“ píše Havelka.

Podle něj se ale nejedná o karanténu a děti se mimo školu mohou i nadále pohybovat a docházet mohou i do školní jídelny na obědy. Rozvrh navíc bude naplánován stejně jako při výuce prezenční.

Doporučeno
Velké nic nám připomíná, jak absurdně jsme všichni žili za covidu i nyní Velké nic nám připomíná, jak absurdně jsme všichni žili za covidu i nyní 16. března 2023 11:00

V letošním školním roce se jedná o první pražskou školu, kterou bylo potřeba zavřít. Plošné testování ve školách by podle některých politiků mělo začít co nejdříve, plán i peníze ale zatím chybí. 

„My jsme připraveni připravit plošné testování ve školách, ale potřebujeme finanční krytí ze státního rozpočtu. Pokud bychom testovali PCR metodou jednou za 14 dní, vyšlo by to 10 milionů týdně, což nejsme schopni pokrýt,“ řekl Vít Šimral z Pirátů. „Zatím ale nemáme žádný plán z resortu zdravotnictví a ani z resortu školství co se bude dít, pokud budou čísla stoupat a ona už stoupají,“ dodal.

Domů
Sdílet
Diskuse