Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
29. září 2021 7:18
Čas čtení 3:41
Viktor Kniš

Plačková a René obchodovali s kokainem, tvrdí policisté. Odposlouchávali je, doma jim našli 6 telefonů a cizí občanský průkaz

Plačková a René obchodovali s kokainem, tvrdí policisté. Odposlouchávali je, doma jim našli 6 telefonů a cizí občanský průkaz
Zdroj: MB Dunajská Streda
NEWS
Uložit Uložené

Influencerce hrozí vysoký trest za mřížemi. Z usnesení o vznesení obvinění vyplývá, že manželé Zuzana a René byli součástí velké organizované zločinecké skupiny, která obchodovala zejména s pervitinem.

Zuzana Plačková a René Strausz byli podle vyšetřovatelů Národní kriminální agentury na Slovensku součástí organizované kriminální skupiny nejméně šesti osob, které působili na území Trnavského, Bratislavského a Trenčínského kraje.

V době od roku 2012 až do současnosti prý těchto šest dováželo na Slovensko kokain. Vyplývá to z usnesení o vznesení obvinění, které se v úterý večer rozšířilo do médií.

„Důležitými dealery – zejména kokainu – byli i René Strausz a jeho manželka Zuzana Strausz Plačková, kteří asi od roku 2017 kupovali v rámci zločinecké skupiny kokain od jednoho z členů a prodávali dalším uživatelům,“ tvrdí vyšetřovatelé s tím, že známé osobnosti údajně drogy prodávali ještě níže postaveným dealerům v rámci gangu nebo koncovým uživatelům. Proti Plačkové a jejímu manželovi svědčí minimálně tři svědci.

Specializovaný trestní soud bude ve středu odpoledne rozhodovat o tom, zda členy údajného gangu vezme do vazby. Prokurátor chce ve vazbě i influencerku Zuzanu Plačkovou a jejího manžela Reného Strausze. Oba mají na Instagramu stovky tisíc sledovatelů.

V tomto článku si přečteš:
  • Proč instagramový pár zadrželi a kterou toxickou osobu měli ve svém okolí.
  • Jak se Plačková brání a co s Reném řekli vyšetřovatelům.
  • Co našli u Plačkové a Reného Strausze v rámci domovní prohlídky a prohlídky auta.
  • Jaká je důkazní situace proti obviněným a jak je odposlouchávali.
  • Proč jsou Plačková a René Strausz podezřelí i v souvislosti se značkou Cocaine and Caviar.
Plačková
Zdroj: TV Markíza/reprofoto

René Strausz jako údajná spojka do vyšších kruhů

Influencerka a její manžel byli údajně členy gangu, který se primárně orientoval na výrobu a distribuci velkého množství pervitinu. Kokain prý distribuovali do tzv. vyšší společnosti. Vyšetřovatelé v usnesení popisují, jak se na společenské akci seznámil René Strausz s vysoce postaveným členem údajné zločinecké skupiny Miroslavem Farkašem.

René Strausz byl podle Národní kriminální agentury „spojka (lidi, kteří vyráběli pervitin – pozn. red.) do lepší společnosti, neboť přes tyto lidi dále posouval pervitin a kokain“.

Zuzana Plačková druhý den po zadržení veřejnosti vzkazovala, že je nevinná a jde o nedorozumění. „Doufám, že se to brzy vše vysvětlí. Chci jen vzkázat lidem, že dávejte si pozor, s kým se setkáváte, neboť můžete být potom hozeni do jednoho pytle s určitými lidmi. Ani o tom nemusíte vědět,“ řekla pro TV Markíza Plačková v doprovodu příslušníka Policejního sboru.

Myslela tím pravděpodobně Petra Šoku, jehož jako jediného z údajné zločinecké skupiny sleduje i na Instagramu. Manželé Strauszovi se před dvěma nebo třemi lety zúčastnili plesu na pozvání tohoto člověka. Předtím i potom se podle usnesení podíleli na drogové trestné činnosti s kokainem zejména s podnikatelem Miroslavem Farkašem, který si podle TV Markíza odseděl 20 měsíců ve vazbě, protože jako „realitní makléř“ prý dělal podvody s nemovitostmi. Na svobodě byl měsíc.

Farkaše, Šoku a další viní z toho, že vyrobili pervitin za téměř 20 milionů eur. Na tomto skutku se Strauszovi podle NAKA nepodíleli.

„V současné době není přesně určené množství dovezeného a prodaného kokainu, kde uvedené bude věcí dalšího dokazování...“ uvádějí policisté s tím, že budou zjišťovat i to, odkud měli obvinění kokain dovážet.

Odposlouchávali jim telefony, u Plačkové našli občanský průkaz na jméno Herák

Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 103990 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS

Co se dozvíš po odemknutí?

  • Jaké další detaily vyplývají z policejního obvinění.
  • Jaké další trestné činy páchali lidé, se kterými se prý Plačková a její manžel René spojili.
  • Co řekli manželé Strauszovi policistům na výslechu.
  • Co na ně policisté mají.
  • Proč se v usnesení zmiňuje značka oblečení Cocaine and Caviar.
  • Co našli u Zuzany Plačkové a Reného v rámci domovní prohlídky.
Zpět
Sdílet
Diskuse