Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
4. října 2021 17:45
Čas čtení 2:50
Tereza Šnajdrová

KOMENTÁŘ: Předvolební debata Česko hledá premiéra byla nedůstojným představením plným bučení a křiku

KOMENTÁŘ: Předvolební debata Česko hledá premiéra byla nedůstojným představením plným bučení a křiku
Zdroj: Pirátská strana/ČTK/Šulová Kateřina/Úřad vlády ČR
NEWS VOLBY DO POSLANECKÉ SNĚMOVNY 2021
Uložit Uložené

Takto si předvolební debatu lídrů kandidujících stran nepředstavujeme.

Do sněmovních voleb zbývá už jen pár dní a napětí mezi lídry by se dalo krájet. CNN Prima News v neděli večer přinesla další pokračování superdebaty Česko hledá premiéra, v níž se utkali čtyři nejsilnější lídři. Diváci pomocí on-line hlasování a SMS zpráv mohli vybrat dva nejlepší řečníky, kteří se utkali ve „velkém finále“.

Spíš než seriózní debatu tak relace připomínala zábavní show. Je trochu ironické, že TV Nova souběžně vysílala reality show SuperStar, kde si diváci rovněž mohou pomocí SMS hlasů vybrat své vítěze. Zde nejde ale o soutěž o nejlepší pěvecký výkon, nýbrž o budoucí směřování České republiky.

Doporučeno
Pandora Papers: Premiér Babiš si podle uniklých dokumentů poslal 400 milionů korun přes offshorové firmy Pandora Papers: Premiér Babiš si podle uniklých dokumentů poslal 400 milionů korun přes offshorové firmy 3. října 2021 19:54

Díky hlasům diváků se CNN Prima News v minulém týdnu rozloučila s Robertem Šlachtou (Přísaha), Zuzanou Majerovou Zahradníkovou (TSS), Janem Hamáčkem (ČSSD) a Vojtěchem Filipem (KSČM), kteří svým výkonem tolik nezaujali a do další superdebaty již „nepostoupili“.

V neděli večer se na televizních obrazovkách ukázal už jen Andrej Babiš (ANO), Ivan Bartoš (Piráti a STAN), Petr Fiala (SPOLU) a Tomio Okamura (SPD), kteří se mohli utkat za doprovodu bučení, vypískávání a pokřikování přihlížejících. U diváků ve studiu je pochopitelná motivace vyjádřit podporu svým favoritům, případně nesouhlas s dalšími z lídrů, ale jejich chování bylo mnohdy za hranou.

Kvůli velmi hlasitému bučení se předsedové kandidujících stran často dostávali do situací, kdy se přes nesouhlasné zvuky táborů svých soupeřů ani nedostali ke slovu.

Domů
Sdílet
Diskuse