Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. října 2021 7:00
Čas čtení 11:52
Tereza Šnajdrová

Šéf Mladých lidovců: O naší budoucnosti nemůžou rozhodovat pouze padesátiletí heterosexuální bílí muži (Rozhovor)

Šéf Mladých lidovců: O naší budoucnosti nemůžou rozhodovat pouze padesátiletí heterosexuální bílí muži (Rozhovor)
Zdroj: se souhlasem Radovana Gaudyny
POLITIKA VOLBY DO POSLANECKÉ SNĚMOVNY 2021
Uložit Uložené

S Radovanem Gaudynou o nadcházejících sněmovních volbách, funkci předsedy Mladých lidovců i o tom, proč je v politice tak málo mladých a jak to změnit.

Předseda Mladých lidovců Radovan Gaudyn se v letošních volbách do Poslanecké sněmovny, které se uskuteční již 8. a 9. října, stal nejmladším lídrem KDU-ČSL. Čím si to vysloužil? A co si myslí o výrocích Mariana Jurečky k manželství párů stejného pohlaví? To, nebo například to, jak se těší na souboj s Andrejem Babišem (ANO) v Ústeckém kraji, se dočteš v našem rozhovoru.

Doporučeno
Budou chtít české politické strany po volbách zvyšovat daně? Zeptali jsme se jich na to Budou chtít české politické strany po volbách zvyšovat daně? Zeptali jsme se jich na to 4. října 2021 15:25

Mladí lidovci i mateřská strana KDU-ČSL si zakládají především na křesťanských hodnotách. Je to důvod, proč jste se rozhodl participovat právě v této straně? Nebo proč právě lidovci?

Lidé za křesťanskými hodnotami většinou vidí pouze úskalí křesťanských hodnot. Neví, co to znamená. Nejvíce pak ti, kteří se jimi zastřešují. Já ale zastávám křesťanskou demokracii, což je ideologický proud, který tady vznikl na začátku minulého století, rozvíjel se po druhé světové válce, vybudoval moderní Evropu a je založen na tom, že odmítá komunismus a kapitalismus. To je to, proč se angažuji v KDU-ČSL.
 
Takže ano, je to kvůli křesťanským hodnotám, které jsou pro mě úcta, respekt k ostatnímu a ano, mnohdy vidím, že definice křesťanských hodnot, zvláště u těch, kteří se jimi zaštitují, je naprosto mimo, špatná a zcestná, ale rád říkám, že křesťanská demokracie je jako Vánoce. Člověk už nemusí být věřící, aby je uznával, pracoval s nimi, a přesto mají v naší kultuře a v životech určité místo.

Radovan Gaudyn
Zdroj: se souhlasem Radovana Gaudyny

Vadí mi, že nemůžeme sehnat bydlení, že projídáme budoucnost, že se nestaráme o přírodu, a to jsou důvody, proč se politicky angažuji a proč jsem aktivní

Když se ostatních ptám, co bylo jejich motivací pro vstup do politiky, většina mi řekne, že chtěli něco změnit. Platí to samé i pro vás?

Ano, nechci sedět s rukama v klíně, chci dělat maximum pro svoje okolí a také pro sebe. Chci vytvářet stát, ve kterém budu chtít žít, ve kterém budu chtít vychovávat děti a zároveň to dělám pro své přátelé. Vadí mi, že nemůžeme sehnat bydlení, že projídáme budoucnost, že se nestaráme o přírodu, a to jsou důvody, proč se politicky angažuji a proč jsem aktivní.

Vyzkoušej předplatné
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 104266 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS

Co se dozvíš po odemknutí?

  • Jaký má názor na manželství pro všechny
  • Proč tvrdí, že se narodil v „blbém kraji“
  • Proč podle něj nemohou o naší budoucnosti rozhodovat jen bílí heterosexuální muži
  • Kdo jsou podle něj voliči Andreje Babiše
Domů
Sdílet
Diskuse