Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. listopadu 2021 13:00
Čas čtení 5:49
Radim Šlechta

Potraty v Polsku či ztělesněná demence. Pražské Holešovice ovládl Open Art Fest (Reportáž)

Potraty v Polsku či ztělesněná demence. Pražské Holešovice ovládl Open Art Fest (Reportáž)
Zdroj: Facebook (Open Art Fest)
KULTURA
Uložit Uložené

Výstaviště přivítalo nadšené amatéry i uznávané profesionály.

Sálem se rozléhala symfonie tužek a štětců šustících o papír. Oči návštěvníků k sobě poutala rozličná výtvarná díla. Koncert pro oči i uši umělci náhodně přerušovali pokaždé, když někdo z návštěvníků projevil zájem podívat se klíčovou dírkou do jejich hlav, aby zjistil, jaké příběhy a myšlenky se za abstraktními i konkrétními malbami i plastikami skrývají. V pražských Holešovicích o víkendu proběhl Open Art Fest, kde si na své přišli jak umělci, tak i fanoušci s vytříbeným estetickým vkusem. 

Do areálu jsem přišel v neděli odpoledne a z pohledů účastníků – a posléze i z konverzace s nimi – jsem zjistil jediné. Sobotní večer byl náročný. Není divu. Umění tvoří z jeho služebníků jednu velkou rodinu, která si za své poslání klade odrážet společnost a skrz štětce, plátno a unikátní pohled na svět k ní promlouvat. 

Open Art Fest
Zdroj: Facebook (Open Art Fest)
Domů
Sdílet
Diskuse