Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. listopadu 2021 16:30
Čas čtení 4:00
Richard Balog

Vybrali jsme nejlepší české a slovenské obchody s módou, doplňky a vůněmi, díky kterým už nemusíš nakupovat ze zahraničí

Vybrali jsme nejlepší české a slovenské obchody s módou, doplňky a vůněmi, díky kterým už nemusíš nakupovat ze zahraničí
Zdroj: Footshop
MÓDA
Uložit Uložené

10 kamenných a online prodejen, které tě přesvědčí o tom, že i v našich končinách jsou místa, kde stojí za to utratit peníze.

Časy, kdy jsi musel nový pár tenisek s ikonickým logem Nike, mikinu značky Stone Island nebo parfém od Diptyque objednávat ze zahraničních online obchodů, jsou už minulostí.

V Česku i na Slovensku totiž existuje spousta lokálních prodejců, v jejichž nabídce najdeš vše ze současného světa módy. Níže najdeš seznam nejlepších domácích obchodů s oblečením, teniskami, doplňky, ale i kosmetikou, na které nenatrefíš běžně v nákupním centru.

Doporučeno
Móda REFRESHER: Inspiruj se nejlepšími podzimními outfity z českých a slovenských ulic Móda REFRESHER: Inspiruj se nejlepšími podzimními outfity z českých a slovenských ulic 1. listopadu 2021 12:30

The Room by Basmatee

Obchod The Room by Basmatee sídlí na Školské 7 v městské části Praha 1 a v jeho nabídce najdeš vše pro moderní mužský šatník. Ať už hledáš cargo kalhoty od značky Maharishi, košili od Henrika Vibskova, tričko Jana Černého či P.A.M. nebo nejnovější parfém z laboratoře Comme des Garcons, z tohoto místa určitě neodejdeš s prázdnýma rukama. Bonusem je příjemná kamenná prodejna.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by THE ROOM BY BASMATEE (@theroom)

Online obchod The Room by Basmatee

SOM Store

Obchod SOM Store je na území Slovenska nový koncept, jehož kamennou prodejnu v prostorách centra Nivy otevřou až za několik týdnů. Zatím můžeš prozkoumat portfolio domácích módních návrhářů v online obchodě.

V tomto případě si na své přijdou jak ženy, tak muži, kteří při oblékání upřednostňují nadčasový styl a kvalitu. Z prodávaných značek zmíníme například Borise Hanečku, studio LAFORMELA, Pavla Dendise, Freier, Athleeya nebo Verlein.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by SOM store (@somstore.sk)

Online obchod SOM Store

Space Praga

Dalším pražským obchodem, který stojí za návštěvu, je butik s názvem Space s hned dvěma obchody na Rámové a Široké ulici. Současný koncept je výsledkem průzkumu o různých zálibách, vkusu či nápadech mužské i ženské módy. Zároveň jde o spojení celosvětově známých značek se začínajícími návrháři, kteří zatím čekají na výraznější úspěch, ale jejich práce je hodna pozornosti už nyní.

Na jedné straně prodejny najdeš modely od značek typu Stone Island, Isabel Marant, Dries Van Noten nebo Carhartt WIP a na opačném pólu kšiltovky s logem Goorin Bros či jemné vzorované šaty Ully Johnson. Své čestné místo v prostorách obchodů Space má také česká návrhářka Ivana Mentlová, jejíž specialitou jsou kožené modely vyrobené v limitovaných množstvích.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Space Praga (@spacepraga)

Online obchod Space Praga

 AKAT Studio

Na adrese Nedbalova 10 ve Starém Městě sídlí mladý obchod s názvem AKAT Studio, který se prezentuje jako prodejce zodpovědné módy s citem pro minimalismus, ženskost a udržitelnost.

Hlavní myšlenkou majitelů je pečlivý výběr každodenních modelů šatníku vysoké kvality z udržitelných materiálů, etické výroby a jejich jednoduchého kombinování. V nabídce AKAT Studio najdeš ženskou módu od značek jako ATP, Embassy of Bricks and Logs, Humanoid či Organic Basics.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by AKAT studio (@akat.studio)

Online obchod AKAT Studio

Symbols

Koncept obchodu Symbols vznikl v roce 2016 a za poměrně krátké období si získal řadu příznivců. Majitelé jsou nadšenci do cestování a postupně do svého portfolia sbírali značky z celého světa, které podporují místní řemeslníky a filozofii udržitelnosti. Výsledkem je široká nabídka výhradně ženské módy, která je kombinací mladých a etablovaných návrhářů.

Ze všech zmíníme například Hanne Bloch, Kasii Kulenty, Kalmanovich studio či vyhledávanou značku Cult Gaia. Pokud hledáš bohémské modely oblečení či doplňků, se kterými se neztratíš na pláži v Los Angeles ani na žádné noční párty, jedná se o správnou volbu.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by SYMBOLS (@symbols_prague)

Online obchod Symbols

Diagram 

Jemné šperky, řemeslné svíčky, parfémy a umělecké objekty, které ozdobí nositele i prostor kolem. Těmito slovy popisuje koncept obchodu Diagram majitelka Monika Filipová.

Kamenná prodejna se nachází na ulici Gorkého 5 v Bratislavě a jedná se o jeden z nejkrásnějších obchodních prostor v historickém centru Bratislavy. V nabídce Diagramu se navzájem prolínají modely náhrdelníků a náušnic z dílen Mimi et Toi se svíčkami či s vůněmi od značky Trudon.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by D I A G R A M (@diagram.store)

Online obchod Diagram

LBM Pařížská

Luxusní koncept LBM sídlí na Pařížské ulici v Praze. Oblíbená zastávka domácích známých tváří i turistů s plnými bankovními účty nabízí vždy nejnovější kolekce z dílen módních domů.

Luxury Boutique Management má v hlavním městě pět kamenných prodejen, v rámci kterých si můžeš vybrat z pánských i dámských modelů oblečení, obuvi a doplňků s logem Balenciaga, Dior, Givenchy, Dsquared2, Off-White™, Versace či The Attico.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by LBM_Parizska (@lbm_parizska)

Web obchodu LBM Pařízská

Footshop

S obchodem Footshop má Refresher dlouhodobou spolupráci. Máme totiž podobnou filozofii a milujeme tenisky.

Footshop má pobočky v Bratislavě i v Praze, přičemž obě vypadají skvěle a na pultech najdeš kromě stovek párů tenisek také limitované modely, fresh oblečení od značek jako Carhartt WIP, Nike, HERON PRESTON, Daily Paper, ale také batohy a cestovní tašky s logem The North Face či Eastpak. Obchod má nabídku pro každého, komu je blízká kultura kolem skateboardingu nebo hip-hopu.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Sneakers & Apparel (@footshop)

Online obchod Footshop

Ingredients Store

Možná jediný segment módy, který má v našich končinách kvalitní zastoupení, jsou právě beauty obchody. Ze všech jsme se tentokrát rozhodli pro Ingredients Store v Praze, který je na trhu od roku 2012 a ukázal nám značky jako Diptyque, Aesop, Byredo nebo Maison Francis Kurkdjian.

Téměř nekonečnou nabídku niche parfémů, respektive luxusních svíček doplňuje sortiment přírodní a dekorativní kosmetiky. Společným jmenovatelem všech produktů jsou ingredience prvotřídní kvality. Vůně obsahují nejvzácnější esence zpracované tradičními postupy. Pokud plánuješ obdarovat sebe nebo někoho blízkého výjimečným produktem, Ingredients Store je tím správným místem.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by INGREDIENTS (@ingredients_store)

Online obchod Ingredients Store

BONUS

Lula Vintage Prague 

Jako bonusový tip jsme vybrali obchod Lula Vintage Prague, který bychom ve zkratce charakterizovali jako luxusní sekáč. Kamenný obchod se nachází na Řipské 11 v městské části Praha 3 a nabízí vintage, lokální a udržitelné kousky, většinou pro ženy, kterými skvěle doplníš svůj šatník a navíc ušetříš stovky, možná tisíce korun.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Lula Vintage Prague. (@lulavintageprague)

Online obchod Lula Vintage Prague
Domů
Sdílet
Diskuse