Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
5. listopadu 2021 15:30
Čas čtení 4:25
Vojtěch Vanda

Nejlepší alba týdne: Lil Peep je zpět, ABBA vydala po skoro 40 letech nové album, James Arthur znovu vytvořil světové hity

Nejlepší alba týdne: Lil Peep je zpět, ABBA vydala po skoro 40 letech nové album, James Arthur znovu vytvořil světové hity
Zdroj: Wikimedia/Europapress/volně k užití
HUDBA HUDBA NEJLEPŠÍ ALBA TÝDNE
Uložit Uložené

Není na co čekat, je toho hodně.

Týden co týden, pátek co pátek. Pokud existuje na světě nějaká jistota, věz, že se jedná o pravidelný páteční přísun nové hudby. A my již tradičně zpracováváme to nejlepší, co během týdne vyšlo.

První listopadový týden se nese ve znamení legend – švédské kapela, která změnila světový pop k nepoznání, ABBA, vydala po čtyřiceti letech novou desku. Co se týká mladších legend, po třech letech jsme se dočkali nového releasu i od Lil Peepa.

Doporučeno
Nejlepší alba týdne: Poslechni si zpovědi Eda Sheerana, Micka Jenkinse nebo post–punkovou desku od Geese Nejlepší alba týdne: Poslechni si zpovědi Eda Sheerana, Micka Jenkinse nebo post–punkovou desku od Geese 29. října 2021 16:54

1. ABBA – Voyage

Přesně 39 let, 11 měsíců a 6 dní čekali fanoušci švédské popové senzace 70. a 80. let jménem ABBA na devátou a zároveň poslední desku. Pokud někdo pochybuje o síle a vlivu soutěže Eurovize, čtveřice Björn Ulvaeus, Agnetha Fältskog, Anni-Frid Lyngstad a Benny Andersson jsou důkazem, že vás může proslavit po celém světě. Je pravda, že už je to několik generací; s Waterloo ji dobyli v roce 1974, avšak od té doby o nich vědí v Japonsku, v Mexiku i v Americe.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený ABBA (@abba)

Rozpad kapely, která světu dala hity jako S.O.S., Mamma Mia, Dancing Queen či Gimmie! Gimmie! Gimmie! (A Man After Midnight), přišel v roce 1983 a od té doby se členové věnovali vlastním projektům. Až do roku 2018, v němž ohlásili velký comeback s albem a tour, na níž by, jako ve správné budoucnosti, měly vystupovat omlazené hologramy legendární čtveřice. Největším koncertem bude vystoupení v Londýně v květnu příštího roku.

No a 5. listopadu 2021 se tak opravdu stalo: ABBA vydala sedmatřicetiminutové album Voyage, na němž nalezneš deset stop. Prohlédneš-li si web, recenze na něj jsou velmi rozporuplné, vášnivé a ptají se na základní otázku, jestli nic víc než čirá nostalgie stačí na to, aby mu dal posluchač šanci. My říkáme, že šanci si minimálně zaslouží.

Domů
Sdílet
Diskuse