Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
29. října 2021 16:54
Čas čtení 3:27
Radim Šlechta

Nejlepší alba týdne: Poslechni si zpovědi Eda Sheerana, Micka Jenkinse nebo post–punkovou desku od Geese

Nejlepší alba týdne: Poslechni si zpovědi Eda Sheerana, Micka Jenkinse nebo post–punkovou desku od Geese
Zdroj: Jeff Spicer/Getty Images
HUDBA NEJLEPŠÍ ALBA TÝDNE
Uložit Uložené

Sestavili jsme přehled nejlepších desek za tento týden.

Stejně jako každý pátek plní i dnes Spotify playlisty nové singly a desky, které rozhodně stojí za poslech. My jsme si poctivě poslechli všechny nově vydané písničky a alba a vybrali z nich desky, které nás zaujaly ze všech nejvíc. Doufáme, že si z našeho pravidelného přehledu i tentokrát vybereš to, co tě nejvíc zaujme a tvůj víkend se rozehraje tou nejvíc fresh hudbou, ať už si poslechneš novou desku Eda Sheerana, osobní zpověď na Elephant in the Room nebo klubovou atmosférou nabitou Night Creature.

1. Ed Sheeran – = (Equals)

Byl by hřích, kdybychom mezi výběr nových desek, které stojí za to si poslechnout, nezařadili i jednoho z nejúspěšnějších zpěváků a songwriterů Eda Sheerana a jeho nové album = (Equals), z nějž si pravděpodobně pamatuješ i velmi úspěšný singl Bad Habits

Ed otvírá album písničkou Tidal, která tě svou náladou přenese na počátek tisíciletí a mladé rockové kapely. Stejně jako na každém svém album, i v případě Equals, si písničkář hraje s různými hudebními styly a pohledy na tvorbu hudby. Potěší tedy jak fanoušky jeho klasických love songů s akustickou kytarou i ty, které nejvíc v minulosti dostal třeba hit Shape of You, který tě prostě roztancuje. Oproti minulým deskám si Ed výrazně více hraje se zvuky a motivy 80. let, jeho nostalgické texty, které jeho fanoušci milují, ale zůstávají.

Doporučeno
Našlápnuto měl dobře, ale... Jaká je nová deska od The Kid Laroie? Našlápnuto měl dobře, ale... Jaká je nová deska od The Kid Laroie? 10. listopadu 2023 15:05

Zpěvák vnímá album jako svou soukromou zpověď, na které odráží své pocity z narození dcery, manželství i ztráty, které od vydání posledního alba zažil. 

2. Mick Jenkins – Elephant In The Room

Další deskou, která představuje silnou osobní zpověď je počin Micka Jenkinse Elephant In The Room. Místy depresivní rapová deska s pomalými beaty a intenzivními texty podpoří třeba dlouhé hloubavé procházky podzimním parkem. Idiom Elephant In The Room znamená poukázání na dlouho ignorované, avšak nepřehlédnutelné problémy, které Mick má (podobně jako čeští kostlivci ve skříních).

„Popisuji vše od svého komplikovaného vztahu s otcem, přes odcizení s přáteli, až po základní myšlenku celého alba, která říká, že prostě potřebuji pomoc,“ popisuje album Mick. „Každý máme problémy, které ignorujeme než nám přerostou přes hlavu. Tímto albem jsem se konečně rozhodl těm svým čelit,“ dodává.

Domů
Sdílet
Diskuse