Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
7. listopadu 2021 13:30
Čas čtení 2:55
Richard Balog

Nevíš, co si obout během letošní zimy? Toto je 5 stylů bot pro muže i ženy podle aktuálních trendů

Nevíš, co si obout během letošní zimy? Toto je 5 stylů bot pro muže i ženy podle aktuálních trendů
Zdroj: Fendi/Versace
MÓDA
Uložit Uložené

Pokud tě už omrzely tvé staré timberlandy, klasické chelsea boots nebo jakékoliv tenisky, na následujících řádcích najdeš tipy na trendovou obuv, díky které rozhodně nezapadneš v davu.

Zvládnout zimu v teniskách vyzkoušel minimálně jednou za život pravděpodobně každý z nás, nicméně z vlastní zkušenosti víme, že to není moc dobrý nápad. Můžeš přijít o zdraví a navíc to v kombinaci s tlustými vrstvami vypadá často komicky.

Venkovní teploty postupně klesají k bodu mrazu a to je nejvyšší čas, aby ses porozhlédl po obuvi, která tě udrží v teple, respektive v suchu i během následujících měsíců. Šetřit se v tomto případě nevyplatí a raději doplň svou sbírku každý rok o jeden kvalitní pár, než o tři s nižší cenou, které po několika obutích budeš chtít zahodit.

Doporučeno
Vybrali jsme nejlepší české a slovenské obchody s módou, doplňky a vůněmi, díky kterým už nemusíš nakupovat ze zahraničí Vybrali jsme nejlepší české a slovenské obchody s módou, doplňky a vůněmi, díky kterým už nemusíš nakupovat ze zahraničí 3. listopadu 2021 16:30

Kozačky pod kolena

Zatímco minulou zimu byly žhavým trendem vysoké holínky nad kolena, letos návrháři vsadili na kratší a širší provedení. Neobepínají nohy, jsou velmi pohodlné a snadno je zkombinuješ s džínami, krátkou sukní či šaty. Ideální volba pro každodenní nošení, kterou aktuálně najdeš nejen v nabídce luxusních módních domů, ale také u cenově dostupnějších výrobců obuvi, kteří sledují směřování oděvního průmyslu.

Z našeho pohledu jde o variantu kozaček, za kterou se vyplatí utratit větší sumu peněz, a to z jednoduchého důvodu. Jsou moderní, ale zároveň nadčasové. Ať už sáhneš po prošívaném páru z dílen Valentino za více než 1 000 eur, nebo vsadíš na jednoduchý model od značky Arket za 300 eur, jejich koupí rozhodně neprohloupíš.

P. S. Jednoduché modely si umíme představit i v mužských outfitech.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by ARKET (@arketofficial)

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Fendi (@fendi)

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Valentino (@maisonvalentino)


Do après-ski i do ulic

Minulý rok byla lyžařská střediska ve většině případů zavřená a pevně věříme, že tato zima bude odlišná a ty budeš moci v après-ski baru i na sjezdovce předvést stylový drip. V nabídce mnoha značek letos najdeš širokou nabídku bot a kozaček, které jsou jako stvořené do zasněžených hor, ale krok vedle s nimi určitě neuděláš ani v městských uličkách.

Naším favoritem jsou vysoké modely bot se šněrováním z kůže, ale za pozornost stojí i prošívané kousky s výplní z kachního peří či chlupaté holínky. S těmi však doporučujeme pracovat v rámci outfitů velmi opatrně. Když to nakombinuješ špatně, může to skončit módní katastrofou. Raději je vytáhni jen na lyžování a do města sáhni po méně extravagantních modelech.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Miu Miu (@miumiu)

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Prada (@prada)

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Fendi (@fendi)

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Brunello Cucinelli (@brunellocucinelli_brand)


Metalické odstíny

Černá či hnědá kožená klasika se ti zdá nudná? Sezóna podzim/zima 2021 je pak jako stvořená pro tebe, protože na přehlídkách v Miláně a Paříži jsme viděli několik kozaček, respektive bot v metalických odstínech, díky kterým rozhodně nezapadneš v davu ani na koncertě Iron Maiden. Designéři tento trend využili na několik způsobů, od kovbojských holínek s hranatými podpatky až po pracovní obuv s výraznými přezkami.

Domů
Sdílet
Diskuse