Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ondřej Jarůšek
21. listopadu 2021 15:22
Čas čtení 2:48

Marek Ztracený je terčem kritiky kvůli své písni. „Znásilnění odsuzuji, píseň odstraním ze streamovacích služeb,“ reaguje

Kategorie:
Hudba
Uložit Uložené
Marek Ztracený je terčem kritiky kvůli své písni. „Znásilnění odsuzuji, píseň odstraním ze streamovacích služeb,“ reaguje
Zdroj: ČTK/Kamaryt Michal

Marek Ztracený se pro REFRESHER vyjádřil k jedné ze svých starších písní, kterou lidé na internetu kritizují kvůli obsahu textu. Zpěvák se brání tím, že jakékoliv formy znásilnění odmítá, píseň ale i přesto vymaže ze streamovacích služeb.

Absolutní vítěz ankety Český slavík Marek Ztracený se v posledních dnech stal terčem kritiky. Důvodem je jedna z jeho dřívějších písní s názvem Stává se to i v lepších rodinách. Ta pojednává o opilci, který po návratu domů vykonává sexuální akt na své partnerce, i když si to ona nepřeje. „Žena touží po milování, i když tvrdí, že zrovna nechce,“ stojí například v textu písničky, na jejíž obsah na Twitteru upozornila novinářka Tereza Patočková. Redakce REFRESHERu zpěváka oslovila s dotazem, jak byl text písně zamýšlen.

20. listopadu 2021 9:18 Čas čtení 1:10 Řezník na Českém slavíkovi: Česká pop music je na úplným dnu. Když ji slyším v autě, musím se vyzvracet Řezník na Českém slavíkovi: Česká pop music je na úplným dnu. Když ji slyším v autě, musím se vyzvracet

Znásilnění odsuzuji, píseň stáhnu, říká zpěvák

„Naprosto odsuzuji znásilnění v jakékoliv podobě a jsem připravený podpořit jakýkoliv projekt, který se touto problematikou zabývá. Jako empatický člověk si uvědomuji, že text pro někoho, kdo takto traumatizující zážitek má, může vyznít nevhodně a píseň stáhnu ze všech streamovacích služeb,“ napsal redakci Marek Ztracený.

„Evidentně se moderní americký směr typu MeToo dostal už i k nám a ačkoliv nic nezlehčuji a platí, že naprosto odsuzuji jakékoliv znásilnění či rasismus, mám jisté pochyby o směru, kdy se budou vyhledávat a odstraňovat již léta staré písně či filmy, kvůli genederové vyváženosti či nadsázce,“ dodává.

Skladba Stává se to i v lepších rodinách vyšla v roce 2015 na albu Pády, na sociálních sítích se jí lidé začali více zabývat až nyní po zpěvákově výhře v Českém slavíkovi. Marek Ztracený se domnívá, že toto načasování není náhodné.

Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 106523 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS
Domů
Sdílet
Diskuse