Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. listopadu 2021 15:30
Čas čtení 0:47
Tereza Šnajdrová

Muž na Plzeňsku zastřelil zloděje se sekerou. Policie případ odložila, jednalo se o nutnou sebeobranu

Muž na Plzeňsku zastřelil zloděje se sekerou. Policie případ odložila, jednalo se o nutnou sebeobranu
Zdroj: Policie ČR
NEWS POLICIE ČR
Uložit Uložené

Muž na Plzeňsku zastřelil zloděje se sekerou. Podle policie, která případ odložila, se jednalo o nutnou obranu.

Plzeňští kriminalisté v úterý odložili případ, který řešili od letošního března. Do domu ve Vochově na Plzeňsku se ve tři hodiny ráno vloupal zloděj se sekerou. Majitel nemovitosti ho postřelil legálně drženou zbraní. Muž, který se dopustil trestného činu, na místě zemřel. Podle policistů se jednalo o nutnou obranu, informuje zpravodaj iDnes.

Doporučeno
Leopoldovského dozorce při útěku bodli do srdce, ten se ale dále bránil, vzpomíná na útěk vězňů bývalý vyšetřovatel Leopoldovského dozorce při útěku bodli do srdce, ten se ale dále bránil, vzpomíná na útěk vězňů bývalý vyšetřovatel 23. listopadu 2021 10:30

Možná si vzpomeneš na incident z letošního jara, kdy se do domu ve Vochově na Plzeňsku ve tři hodiny ráno vloupal muž se sekerou a chystal se krást. Zloděj do nemovitosti proskočil oknem, což vzbudilo majitele domu, který popadl legálně drženou zbraň a recidivistu postřelil.

Postřelený vyskočil oknem ven a upadl na zahradě na zem. Život mu nezachránila ani rychlá první pomoc, kterou mu poskytl majitel domu. Zloděj na místě zemřel.

Policie nyní usoudila, že majitel domu jednal v nutné obraně a případ odložila. „Pro správné objasnění celého případu kriminalisté na místě využili i vyšetřovací pokus. Po vyhodnocení všech důkazních prostředků, po provedených výsleších a po vyhodnocení znaleckých posudků z oboru kriminalistika, odvětví balistiky a oboru zdravotnictví, odvětví soudního lékařství a toxikologie policejní orgán dospěl k závěru, že se jedná o případ nutné obrany, tedy o okolnost vylučující protiprávnost činu,“ uvedla policejní mluvčí Pavla Burešová.

Domů
Sdílet
Diskuse