Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
4. prosince 2021 16:30
Čas čtení 2:24
Dominik Vetrák

RECENZE: 5. série Money Heist

RECENZE: 5. série Money Heist
Zdroj: Netflix
FILMY A SERIÁLY LA CASA DE PAPEL NETFLIX
Uložit Uložené

Vyvrcholení netflixáckého fenoménu nás docela potěšilo. Zvýšila se kvalita oproti první polovině série?

První polovinu 5. série Money Heist jsme dost zkritizovali. Byla nudná, a to i navzdory akci, neuvěřitelně nesmyslná, a to i přesto, že jsme si už na nízkou dávku logiky zvykli, ale hlavně oproti předešlým sériím zaostávala ve většině aspektů. Posledních 5 dílů jsme se tak právem obávali. Jsme ovšem rádi, že se tvůrcům podařilo vrátit do formy alespoň ve finále. 

Nairobi a Tokyo jsou mrtvé a Profesora čeká náročný úkol. Musí z banky dostat zbylé lupiče a najít Alici Sierru. Tvůrci šokují hned první (a tedy v podstatě šestou) částí, když dovolí, aby Alicia unikla třem mužům... pár hodin poté, co porodila. Hned tento díl ti napoví, abys na logiku a autenticitu okamžitě zapomněl.

Seriál je koneckonců od samotného začátku extrémně přitažený za vlasy, přičemž někdy už pracuje s opravdu hloupými náměty a nereálnými situacemi. Naštěstí je takových momentů v posledních 5 dílech finální série méně než v těch prvních pěti, díky čemuž jsme si to dokázali užít. 

Samotné finále nás svým rozuzlením moc nepotěšilo, stejně tak bychom uvítali, kdyby se tvůrcům podařilo v divácích probudit více emocí. Poslední série dokázala být emotivní pouze ve dvou momentech, a to právě v poslední pětici epizod. Poprvé, když Professor vyprávěl o smrti svého otce, a podruhé, když seriál končil a ty jsi s úsměvem na rtech sledoval osudy některých postav.

Domů
Sdílet
Diskuse