Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
11. prosince 2021 16:30
Čas čtení 2:54
Richard Balog

Móda REFRESHER: 5 tipů, co si obléct během zimní dovolené na horách

Móda REFRESHER: 5 tipů, co si obléct během zimní dovolené na horách
Zdroj: NET-A-PORTER, Moncler, Bogner
MÓDA
Uložit Uložené

Vybavení, ve kterém se vypravíš do hor a na lyžařské sjezdovky, už dávno není jen funkční, o čemž tě přesvědčí i dnešní článek.

Zima v posledních dnech dorazila do téměř všech koutů naší země, a to včetně sněhu, díky čemuž můžeš konečně navštívit svá oblíbená lyžařská střediska. O vánočních svátcích se spousta z nás vydá do horských hotelů a v případě, že plánuješ načerpat síly do nového roku, není nic lepšího než zimní dovolená.  

Pokud si potrpíš na vzhled, sportovní vybavení už dávno není jen o funkčnosti, ale také o designu a v dnešním článku ti ukážeme 5 tipů, co si obléknout na projížďku v horském prostředí i na sjezdovku. V kurzu jsou kromě péřových bund a hřejivých svetrů také kombinézy a v případě žen je to obuv do sněhu od značky Moon Boot®, na kterou vsadily i známé módní domy, například Balmain.

Péřové bundy 

Je ještě někdo, kdo v posledních letech nedoplnil svůj šatník alespoň o jednu péřovou bundu? Jejich čas právě nastal a skvěle nevypadají jen k běžným outfitům do města, ale také v horském prostředí a na zasněžených sjezdovkách, kam přirozeně patří. 

Právě univerzálnost považujeme u těchto modelů za klíčový faktor, protože se ceny za jednotlivé kusy pohybují řádově v tisících korun a řekněme si upřímně, pokud nejsi profesionální sportovec, tuto bundu si na svah neoblékneš více než několikrát v roce. To ovšem neznamená, že máš sáhnout po nudném barevném provedení.

Perfect Moment Polar Flare Corduroy Down Ski Jacket 

NET-A-PORTER
Zdroj: NET-A-PORTER

Moncler Jasione Short Down Jacket 

Moncler
Zdroj: Moncler

The North Face Nuptse Down Puffer Jacket 

Selfridges
Zdroj: Selfridges

Moncler Grenoble Montmiral Jacket (Gore-Tex®)

Moncler
Zdroj: Moncler

Obuv

Nejžhavějším trendem v ženské obuvi jsou objemné boty do sněhu od značky Moon Boot®. My sice nepatříme mezi jejich příznivce, avšak musíme uznat, že v některých případech vypadají v rámci outfitu zajímavě a jsou inspirací i pro světoznámé návrháře v čele s Kimem Jonesem. 

Naopak trend masivních podrážek, který v průběhu posledních let plynule přešel z tenisek na zimní obuv, si získal naši pozornost – od elegantních holínek přes pracovní boty až po sportovní modely. Sáhneš po cenově dostupnějších modelech z dílen značek Massimo Dutti či Flattered, po téměř nezničitelné klasice od italské značky Diemme nebo si tentokrát dopřeješ high-endové krásky za více než 12 000 korun?

Jimmy Choo Shell Ankle Boots

NET-A-PORTER
Zdroj: NET-A-PORTER

Moon Boot® Shedir Snow Boots x 8 Moncler Palm Angels

Moncler
Zdroj: Moncler

Massimo Dutti Leather Boots

Massimo Dutti
Zdroj: Massimo Dutti

Diemme Rubber & Suede Duck Boots

MR PORTER
Zdroj: MR PORTER

Střední vrstvy

Hrubá péřová bunda je sice zárukou tepla i v minusových teplotách, ale svléknout se po dni stráveném na svahu nebo v přírodě rovnou do termoprádla není nejlepší nápad. Pokud nemáš ve svém šatníku alespoň jeden kvalitní svetr či rolák, měl bys to změnit. Této koupě nebudeš litovat. 

Nemusíš se obávat, perfektní kousky z materiálů jako vlna či kašmír najdeš v nabídce značek COS, Massimo Dutti a podobně i za méně než 4 000 korun. My preferujeme jednobarevné modely v neutrálních tónech, ale v případě lyžařských outfitů nepohrdneme ani neonovými barvami nebo abstraktními motivy hor. Mezi prémiovými výrobci doporučujeme zkontrolovat online obchody We Norwegians či Bogner.

COS Knit Jumper

COS
Zdroj: COS

We Norwegians Merino-Wool & Cashmere-Blend Sweater 

NET-A-PORTER
Zdroj: NET-A-PORTER

Bogner Cashmere Pullover 

Bogner
Zdroj: Bogner

MR P. Stand-Collar Ribbed Virgin-Wool Sweater

MR PORTER
Zdroj: MR PORTER

Bogner Cashmere-Blend Half-Zipper Pullover 

Bogner
Zdroj: Bogner

Kombinézy

Jeden z nejvýraznějších ženských trendů 80. a 90. let minulého století je konečně zpátky. Pokud jsi v posledních sezónách střídala jen klasické bundy s kalhotami, nyní je správný čas vyzkoušet něco nového.

V kurzu jsou výrazné barevné modely s retro motivy, my ovšem doporučujeme sáhnout po nadčasových provedeních, která vydrží několik sezón. Krok vedle neuděláš produkty z dílen značek Cordova, Perfect Moment, Fusalp či Moncler Grenoble, ale připrav se na astronomické cenovky. Snažili jsme se proto vybrat i cenově dostupnější kombinézy pro každý rozpočet. Stačí už jen zapnout zip a vyrazit na svah.

Fusalp Clarisse Two-Tone Ski Suit

NET-A-PORTER
Zdroj: NET-A-PORTER

Cordova Ski Suit 

NET-A-PORTER
Zdroj: NET-A-PORTER

Doplňky

Fantazie se meze nekladou a to platí v umění, i při výběru zimních doplňků. Letošní lyžařská sezóna je bohatá na různé trendy, mezi nimiž si naši pozornost nejvíce získaly kukly. Návrháři předních značek představili kromě klasických variant z technických materiálů také vlněné modely se zdobením. 

Pokud je kukla na tvůj vkus příliš extravagantní, sáhni po klasické bavlněné čepici a na svahu určitě nezapomeň na přilbu. Klasickou šálu můžeš v horském prostředí vyměnit za péřovou variantu, kterou mají v nabídce například značky Jil Sander nebo Moncler. Co se týče rukavic, tentokrát „trendují“ mittens nebo v překladu palčáky – jak pro ženy, tak pro muže.

Massimo Dutti Knitted Wool Hat

Massimo Dutti
Zdroj: Massimo Dutti

Fendi Stretch-Jersey Ski Balaclava 

NET-A-PORTER
Zdroj: NET-A-PORTER

Snow Peak FR 2L Shell Down Mittens 

MR PORTER
Zdroj: MR PORTER

Jil Sander Down Scarf 

Jil Sander
Zdroj: Jil Sander

Stella McCartney Wool Balaclava

NET-A-PORTER
Zdroj: NET-A-PORTER
Zpět
Sdílet
Diskuse