Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Tento článek je PR zpráva společnosti Vzdusin.cz.
8. prosince 2021 14:50
Čas čtení 2:25
Sponzorovaný obsah

Chceš ušetřit čas i planetu? Kup si elektrokoloběžku! Vzdusin.cz uvádí, kdy se může hodit

Chceš ušetřit čas i planetu? Kup si elektrokoloběžku! Vzdusin.cz uvádí, kdy se může hodit
Zdroj: r.classen / Shutterstock.com
TECH
Uložit Uložené

V poslední době se často skloňují slova jako globální oteplování či vysoké emise. Právě s jejich snížením můžeš pomoct i ty, a to koupí elektrokoloběžky, se kterou ušetříš nejen planetu, ale i čas.

Doby, kdy byly koloběžky zálibou pouze mladších dětí, jsou již dávno pryč. Během několika let se jim opět podařilo stát se celosvětovým fenoménem a zároveň přilákat i starší zákazníky. Proč? Koloběžka si totiž prošla pořádným upgradem, díky kterému můžeš na jeden odraz projet celé město za pár minut.

Urychli si cestu do školy nebo práce

Už tě unavuje jízda v přeplněném MHD či dlouhé čekání v zácpách? Pokud ano, máme pro tebe řešení v podobě elektrokoloběžky, se kterou můžeš na jedno nabití ujet klidně i 20 km. Klidně si tak můžeš zkrátit cestu do školy, práce nebo vyrazit za kamarády na pokec.


Ve výsledku ušetříš nejen čas, ale i životní prostředí, které ochráníš od zbytečných emisí. Právě proto se rozvoj elektromobility prostřednictvím elektrokoloběžek snaží podporovat i větší města. Těm se líbí především myšlenka snížení dopravy v centru a vyklizení už tak přeplněných parkovišť.


Elektrokoloběžka je navíc velmi jednoduchá na ovládání, které se za pár minut naučí téměř každý, a to i úplní koloběžkoví anti-talenti. Stačí když se na ní postavíš, zapneš ji, odrazíš se a jedeš. Každý model je opatřen i regulátorem rychlosti, s jehož pomocí můžeš buď přidávat, nebo ubírat rychlost.


Pokud se rozhodneš s elektrokoloběžkou vyrazit do města, dej si pozor na dodržování pravidel bezpečné jízdy. Konkrétně se budeš muset řídit stejnými pravidly jako cyklisti. Mezi ně se samozřejmě řadí zákaz jízdy po chodníku, nutnost helmy do 18 let či signalizace rukou při změně směru jízdy.

Funkční a přitom stylová

Elektrokoloběžky jsou opravdu skvělou alternativou k běžným dopravním prostředkům, se kterou můžeš být mnohem flexibilnější než s automobilem. Vyhneš se například zdlouhavému hledání místa na parkovišti. Elektrokoloběžku můžeš jednoduše zamknout zámkem na kolo, nebo ji složit a vzít si ji sebou kamkoli zrovna potřebuješ.

Vzdusin.cz
Zdroj: Vzdusin.cz


Zároveň nemusíš ani řešit složité nabíjení. Koloběžku můžeš nabít stejně jako mobil nebo notebook z běžné zásuvky. Svůj nový stroj si můžeš vybírat nejen podle barvy a tvaru, ale i všelijakých vychytávek. Výjimkou není zabudované Bluetooth, tempomat nebo pohodlné sedátko.

S elektrokoloběžkou můžeš vyrazit i do přírody

S elektrokoloběžkou můžeš klidně vyrazit i na výlet do přírody. Velká část výrobců nabízí kromě klasických modelů i terénní koloběžky, které s přehledem zvládnou náročnější terén. Běžně se u nich můžeš setkat s dojezdem až 50 km, což ti vystačí i na celodenní výlet.


Jelikož koloběžka bude muset zvládnout jízdu do kopce, měla by disponovat i vyšším výkonem. Ten se běžně pohybuje okolo 500 W, díky čemuž dokáže jet i rychlostí 35 km/h. Proto ani tady nezapomeň na bezpečnost, se kterou ti pomůže kvalitní helma a chrániče.

Na kolik tě tvoje nová elektrokoloběžka vyjde?

Jestli bydlíš ve městě a hledáš jednoduchý způsob, jak se každý den rychle dostat do práce nebo do školy, bude pro tebe elektrokoloběžka mnohem výhodnější než nové auto. Zároveň tě vyjde výrazně levněji, a to v řádu několika tisíc korun.


Elektrokoloběžka se základní výbavou tě bude stát přibližně 10 000 Kč a více. Takový stroj ti v pohodě vystačí na každodenní popojíždění po městě. Pro náročnější se však najdou i modely v cenové kategorii do 30 000 Kč.


Navíc koupi elektrokoloběžky můžeš brát jako dlouhodobou investici, se kterou ušetříš peníze za parkování a jízdné. Příjemně tě překvapí i cena za jedno nabití, která se pohybuje v řádech pár korun. Nemusíš se tedy bát, že by pravidelným nabíjením došlo ke zruinování tvého rozpočtu.


Jedny z nejlepších elektrokoloběžek na trhu pak najdeš na Vzdusin.cz – ten nabízí elektrokoloběžky několika cenových kategorií. Zaměřuje se na značku Aerium, která je v rámci své kvality prověřená a vysoce spolehlivá.


S použitím slevového kódu SlePR12500 navíc dostaneš 500 Kč na vybrané modely Aerium HX 8, Aerium Aovo Pro a Aerium EcoSeat. Akce platí do konce března 2022.

Domů
Sdílet
Diskuse