Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
Tento článek je sponzorovaný obsah společnosti Pelikan.cz.
30. prosince 2021 11:30
Čas čtení 3:36
Sponzorovaný obsah

Toužíš procestovat svět? Podívej se, jak lehko si můžeš splnit svůj sen

Toužíš procestovat svět? Podívej se, jak lehko si můžeš splnit svůj sen
Zdroj: Nathan John, Unsplash
ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

V Dubaji právě probíhá Expo 2020, kde si můžeš užít atrakce, krásy i gastronomii z celého světa. Využij levné letenky, které začínají na ceně 3250 korun.

Dubaj je zajímavá destinace, kterou se vyplatí navštívit, pokud chceš zažít futuristické město snů s nezapomenutelnými výhledy, skvělou gastronomii, ale také nekonečnou nabídku adrenalinových zážitků – na zemi, ve vodě i ve vzduchu. V jednom městě najdeš nejvyšší budovu světa, nekonečné pouště a užiješ si zde i procházky historickými uličkami. Každý si zde zkrátka přijde na své – dobrodružní cestovatelé, mladé páry i rodiny s dětmi. Nyní se sem však vyplatí vyrazit o něco víc než kdy jindy. Proč tomu tak je, ti povíme ve spolupráci s Pelikánem

dubaj
Zdroj: Refresher

Naplánuj si tematické dny plné výhledů či světových rekordů, nebo zkus na každý den mix ze všeho. Nemusíš si přitom brát týden dovolené, Dubaj si naplno vychutnáš i během čtyř dnů, klidně ti postačí návštěva na prodloužený víkend

Letenky začínají na ceně 3 250 korun a kompletní dovolená na ceně od 10 tisíc korun. O program rozhodně není nouze, ať už se rozhodneš zůstat na prodloužený víkend, nebo dva týdny. Tipy, co všechno zde můžeš vidět a jak to všechno stihnout, spolu s výhodnými letenkami, najdeš na webu Pelikanu.

více informací

Navštiv země z celého světa díky Expo 2020 

Jedním z největších lákadel Dubaje je aktuálně i světová výstava EXPO 2020 Dubai. Je doslova městem ve městě, kde najdeš celý svět – kromě Dubaje tak na jednom místě navštívíš své oblíbené či vysněné země. Čekají tě zde dvě stovky pavilonů, nekonečný program, úžasná architektura a dechberoucí audiovizuální a technické prezentace zemí z celého světa. Rozhodně doporučujeme vymezit si k návštěvě výstavy EXPO 2020 alespoň jeden den.

dubaj, expo 2020
Zdroj: Refresher

Doporučujeme ti vytipovat si pavilony, které chceš navštívit, a předem si do nich rezervovat termín prostřednictvím oficiální aplikace EXPO, nebo se k nim vydat hned brzy ráno. A čím se pavilony prezentují? V singapurském na tebe čeká živá prezentace splynutí přírody s městem – lemuje ho totiž 80 tisíc rostlin, vyrábí si sám energii pomocí fotovoltaických panelů a je kompletně soběstačný a uhlíkově neutrální.

O kousek dál v Maďarsku, které se prezentuje lázeňstvím, si mohou bazén plný kuliček konečně vychutnat i dospělí návštěvníci, a to ve spojení s audiovizuální prohlídkou krás země. Vynechat bys neměl ani návštěvu Japonska, které má pro tebe připravený zážitek od začátku až do konce v šesti samostatných místnostech s interaktivní show či vlastním avatarem – pospěš ale hned ráno, je to právě japonský pavilon, na který čekací doba dosahuje až 90 minut.

Pavilon Saúdské Arábie tě ohromí už při prvním pohledu – zaujímá plochu dvou fotbalových hřišť a je druhým největším po pavilonu Spojených arabských emirátů. Uvnitř na tebe čeká historie, současnost, ale i budoucnost země, která je prezentována i na LED podlaze s 8 tisíci světly – je to právě tento pavilon, který získal dohromady tři zápisy do Guinessovy knihy rekordů. Jelikož se všechny týkají osvětlení, odlož si jeho návštěvu až po setmění.

dubaj
Zdroj: Refresher

Po celém dni chození se bude zejména tvým nohám hodit návštěva brazilského pavilonu, který je zpola naplněn vodou, vyřádit se můžeš zase v Lucembursku, které má jediný pavilon v areálu se svou vlastní skluzavkou. Nevynech ani gastronomii, na jednom místě totiž ochutnáváš celý svět – dopřej si kávu v Itálii či na Jamajce, k obědu si dej pravou indickou kuchyni, sushi, či slovenské brynzové halušky. 

Do Dubaje i na Expo 2020 se můžeš přenést i prostřednictvím našeho vlogu.

Expozice jsou otevřeny sedm dní v týdnu a výstava Expo 2020 bude probíhat až do 31. března 2022. Vstupenku na Expo 2020 nejčastěji získáš zdarma k letence, případně si ji můžeš dokoupit samostatně.
Letenka se vstupem na Expo 2020

Atrakce, co lámou rekordy

Dubaj je místo, kde najdeš ty nejvyšší budovy, největší nákupní centra, největší ohňostroje a jiná nej, která získávají zápisy do Guinessovy knihy rekordů. Momentálně si můžeš užít výhledy na toto město snů z nejvyššího vyhlídkového kola na světě, které sahá do výšky 250 metrů. Další místo jako stvořené pro takzvané „instagram friendly“ fotky je nejvýše položený infinity bazén, který navštívil i náš tým. A bezkonkurenční výhled na celé město, který nemůžeš vynechat? Z nejvyšší budovy světa – Burj Khalifa, u které by ses měl zastavit i večer, protože zde sklízí slávu tančící fontána. 

dubaj, expo 2020
Zdroj: Refresher

Pokud jsi více na zábavu, než na výhledy z výšky, užiješ si ji v zábavním vodním parku Wild Wadi s 30 tobogány. Dalším takovým je jedinečný zábavní park Dubai Garden Glow – najdeš zde Art park, Magic park, Dinopark i Ice park, takže si zde přijdou na své případně i děti. Jednoznačně se vyplatí navštívit i největší akvárium světa, jak jinak, v jednom z největších nákupních center na světě – The Dubai Mall. Hlavní nádrž akvária je vysoká 4 patra, obsahuje 10 milionů litrů vody a kolem 140 druhů živočichů

dubaj, akvárium
Zdroj: Unsplash/Simon Humler

Rozhodně nemůžeš vynechat návštěvu pouště, historických částí města a neustále v Dubaji probíhají různé festivaly, kde si každý přijde na své – od milovníků umění, až po nadšence pro módu, kteří si chtějí odnést nějaký unikátní kousek domů. Nesmíme opomenout ani ohromující pláže, například Jumeirah Beach ti nabízí jednak pláž s průzračnou vodou a bílým pískem, ale zároveň výhled na dominanty Dubaje.

dubaj
Zdroj: Refresher

Aktuálně si zde nemusíš dělat starosti s pandemickou situací, protože očkovanost obyvatel je 100 %. Jediná podmínka pro příjezd – při vstupu do letadla se musíš prokázat negativním PCR testem ne starším 72 hodin

Kromě všech atrakcí, krásných výhledů a zážitků, které na tebe v Dubaji čekají, tě po příjezdu přivítá i příjemně teplé počasí. Zatímco v Česku máme sněžení a jednociferné teploty, v Dubaji je nyní příjemných 25 °C a více. Jsi připraven vytáhnout letní oblečení a zažít různorodé aktivity, které tě tady čekají?

Dovolená v Dubaji
Domů
Sdílet
Diskuse