Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
27. prosince 2021 v 9:00
Čas čtení 8:13
Ondřej Jarůšek

Tvrdé knockouty a šílené války: Toto je 10 nejlepších MMA zápasů za rok 2021

Tvrdé knockouty a šílené války: Toto je 10 nejlepších MMA zápasů za rok 2021
Zdroj: poskytnuto managementem Jiřího Procházky
SPORT BOJOVÉ SPORTY KSW MMA OKTAGON MMA UFC
Uložit Uložené

Vybrali jsme 10 nejlepších MMA zápasů roku 2021. Které bitvy nás nejvíce uchvátily?

Rok 2021 nabídl fanouškům smíšených bojových umění i navzdory pandemii koronaviru celou řadu zajímavých turnajů a stovky bitev. Vybrat z nich desítku těch nejlepších je tedy poměrně nesnadným úkolem. Přesto jsme se však rozhodli, že sestavíme žebříček zápasů, které přinesly tvrdá ukončení, ale i pětikolové války, abychom si připomněli výkony novodobých válečníků, kteří divákům ukázali, v čem tkví krása MMA.

Do našeho výběru jsme vybrali bitvy z organizací UFC, OKTAGON MMA a také jednu z polské KSW. Pokud se s naším výběrem neztotožníš, do komentářů nám napiš, jak by ideální desítka nejlepších bitev vypadala podle tebe a proč. V anketě pod článkem také najdeš anketu, kde můžeš hlasovat pro svého favorita.

Při výběru jsme se snažili brát v úvahu celou řadu faktorů, některé zápasy například ohromily počtem signifikantních úderů, způsobem ukončení nebo třeba určitými šokujícími momenty, které od boje téměř nikdo nečekal a překvapily svět. Sestavili jsme tak různorodý výběr zápasů, který ukazuje nejzajímavější momenty na československé, evropské a světové půdě.

Doporučeno
Legendární MMA bojovník Cro Cop ničil soupeře brutálními kopy do hlavy. „Lámal jsem kosti a trhal svaly,“ prohlásil Legendární MMA bojovník Cro Cop ničil soupeře brutálními kopy do hlavy. „Lámal jsem kosti a trhal svaly,“ prohlásil 12. prosince 2021 v 7:00
Jiří Procházka takto slavil po boji s Dominickem Reyesem v květnu 2021.
Jiří Procházka takto slavil po boji s Dominickem Reyesem v květnu 2021. Zdroj: poskytnuto managementem Jiřího Procházky

Roberto Soldić vs. Mamed Khalidov

Souboj šampionů, který otřásl nejen polskou scénou. V největší evropské organizaci KSW se krátce před Vánocemi utkali o pás ve střední váze Roberto „RoboCop“ Soldić a legendární Mamed Khalidov a jejich střet přinesl jeden z nejtvrdších knockoutů poslední doby. I to je jeden z důvodů, proč jsme se tento zápas dvou velikánů rozhodli zařadit do našeho výběru.

Doporučeno
Platy v UFC: Proč MMA bojovníci vydělávají méně než boxeři a youtubeři? MMA je mladý sport, bude to ještě trvat, říká David Dvořák Platy v UFC: Proč MMA bojovníci vydělávají méně než boxeři a youtubeři? MMA je mladý sport, bude to ještě trvat, říká David Dvořák 14. října 2021 v 11:30

Pás ve střední váze obhajoval Mamed Khalidov, který patří mezi nejzvučnější jména tamní scény, nicméně skvěle rozjetý šampion welteru Roberto Soldić potvrdil fantastickou formu a ve druhém kole poslal Khalidova vražednou levačkou k zemi, kde mu ještě před zákrokem rozhodčího stihl dalších pár úderů zasadit. Khalidov si z boje odnesl i mnoho zlomenin v obličeji. Doktoři sílu úderů přirovnali k „ráně od koně“.

Tvrdá prohra pro Khalidova a dosud největší životní výhra pro Soldiće. Ten se totiž stal dvojnásobný šampionem organizace a už navíc pomýšlí i nad pásem v polotěžké váhové kategorii. Mnozí se shodují v tom, že Roberto Soldić je jedním z nejlepších, ne-li vůbec nejlepším bojovníkem mimo UFC. Dokáže někdo tuto chorvatskou mašinu zastavit?

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený KSW (@ksw_mma)

Petr Yan vs. Cory Sandhagen

Zápas mezi Petrem Yanem a Corym Sandhagenem sliboval už od oznámení perfektní bitvu a přesně té jsme se taky dočkali. Dvojice bojovníků se na konci října utkala o prozatímní titul bantamové váhy. Po pěti kolech z bitvy odešel bodovým poměrem 49-46 (u všech tří rozhodčí) jako vítěz Petr Yan, který podal výkon hodný opravdového šampiona.

Kopy, precizní kombinace a dokonce i spinning backfist. To vše bylo v boji k vidění. Sandhagen kontroloval úvod zápasu a snažil se těžit ze své výškové převahy. O zmíněný spinning backfist následovaný levým hákem se postaral Petr Yan ve třetím kole a soupeře tímto výstavním kouskem uzemnil. A přestože se Sandhagen snažil tlak soupeře mírnit a sám se pokoušel rozjíždět ofenzívu, na Yana a jeho tempo nestačil. Uznání si však vysloužili oba.

Doporučeno
Propadl kokainu, vážil 200 kilo a chtěl spáchat sebevraždu. Boxerský šampion Tyson Fury má za sebou neuvěřitelný příběh Propadl kokainu, vážil 200 kilo a chtěl spáchat sebevraždu. Boxerský šampion Tyson Fury má za sebou neuvěřitelný příběh 26. října 2023 v 13:57

„Ohromný zápas, chlapi!“ neskrýval své nadšení šampion bantamu Aljamain Sterling, který vládne právě váhové divizi, v níž se Yan a Sandhagen utkali. Své reakce veřejně sdílely i další světové hvězdy. Kvality zápasu ocenili například také šampioni Alex Volkanovski a Kamaru Usman. Svému soupeři pogratuloval i poražený Sandhagen. „Byl lepší, je to neskutečný zápasník. Chci bojovat s těmi nejlepšími a učit se z toho,“ řekl po zápase.

David Kozma vs. Leandro „Apollo" Silva

V řadách organizace OKTAGON MMA není zřejmě žádný bojovník, který by v posledních letech tak vyspěl a zlepšil své kvality jako šampion welterové váhy David Kozma. Ten nejenže na půdě organizace ještě nikdy neprohrál, ale každým zápasem pokořuje čím dál větší výzvy a obrat jej o titul vypadá jako nadlidský úkol.

david kozma
Zdroj: OKTAGON MMA

Z trůnu Davida Kozmu nedokázal sesadit ani Leandro Silva, a to i přesto, že podle mnohých byl favoritem na výhru. Nebývá zvykem, že by šampion nastupoval do boje v roli outsidera, to však jen svědčí o tom, jak zkušeným a nebezpečným soupeřem Apollo byl. Rodák z Karviné však prokázal perfektní připravenost a naprosto nezlomného ducha.

Vítězství to ale nebylo jednoduché. Během pěti kol David Kozma inkasoval spoustu čistých ran do obličeje a po zápase byl téměř k nepoznání. Apolla však v náročné bitvě i přesto dokázal přebodovat, a ačkoliv prolil mnoho krve, všem pochybovačům ukázal, že by jej nikdy neměli podceňovat. Ani když stojí tváří v tvář soupeřům světové úrovně.

Přidej se do klubu REFRESHER+
Zkušební
0 Kč
7 dní zdarma
Přístup k prémiovým článkům
Nejdříve máš předplatné na 7 dní zdarma a následně od 25. 10. 2024 platíš 125 Kč jednou za 4 týdny
Základní
125 Kč
Účtuje se jednou za 4 týdny
31,25 Kč / Týden
Přístup k prémiovým článkům
Přístup k benefitům
Méně reklam
150 kreditů každé 4 týdny na nákup benefitů
Roční - 17 %
1 500 Kč 1 250 Kč
Účtuje se jednou za rok
24,04 Kč / Týden
Přístup k prémiovým článkům
Přístup k benefitům
Úplně bez reklam
2 000 kreditů ihned na nákup benefitů
Sdílení článků kámošům a kámoškám
Všechny možnosti předplatnéhoMám slevový kód
Dokončením souhlasím s pravidly a podmínkami portálu Refresher.
Přidej se do klubu Refresher+ již od 125 Kč 0 Kč

Co se dozvíš po odemknutí?

  • Ve kterém zápase měl šéf UFC Dana White strach o život jednoho z bojovníků
  • Která bojovnice šokovala svět
  • Který bojovník UFC překonal svůj vlastní rekord
  • Na co myslel šampion UFC, když unikl ze smrtícího škrcení
Dočti článek již od 125 Kč 0 Kč
Máš již předplatné?
Přihlásit se
Dočíst článek
Poslat sms
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 108060 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Odemknutí přes SMS
Tenhle článek
Poslat sms Jak to funguje?
Všechny články za měsíc
🤩 Pouze 36 Kč navíc
POSLAT SMS Jak to funguje?
Po odemčení získáš
Přístup k prémiovým článkům
Přístup k benefitům
Např.: Sleva 500 Kč při nákupu nad 1 250 Kč na lolipop.cz , Zľava 20 EUR pri nákupe nad 50 EUR na iSEXshop.sk nebo Životopis za pár minút s Kickresume ZDARMA
Zobrazit všechny (9)
Domů
Sdílet
Diskuse