Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
1. ledna 2022 15:10
Čas čtení 0:50
Ivan Koribanič

Nicolas Cage podle vlastních slov není hercem. Místo toho upřednostňuje označení „thespian"

Nicolas Cage podle vlastních slov není hercem. Místo toho upřednostňuje označení „thespian"
Zdroj: Gettyimages/ Leon Bennett - Stringer
NEWS NICOLAS CAGE
Uložit Uložené

Držitel Oscara vysvětlil původ své averze vůči označení „herec“. Podle něj jsou herci vnímáni jako lháři.

Nicolas Cage si v nedávném podcastu Variety's Awards Circuit Podcast postěžoval na označení „herec“, píše Complex. Vysvětlil, v čem spočívá tato averze.

„Opravdu nemám rád slovo ,herec',” začal Cage. „Pro mě to vždy znamená pohled ,To je ale skvělý herec, proto je i velký lhář'. Preferuji označení ,thespian',” prozradil držitel několika hereckých ocenění.

Doporučeno
Harry Potter 20. výročí: Návrat do Bradavic doprovázejí slzy a vzpomínky na první lásky i skutečné herecké výzvy Harry Potter 20. výročí: Návrat do Bradavic doprovázejí slzy a vzpomínky na první lásky i skutečné herecké výzvy 1. ledna 2022 16:30
Co znamená označení thespian?

Herci a herečky někdy používají tento název na počest Thespise. Jedná se o řeckého dramatika. Připisuje se mu vůbec první vystoupení na scéně ve starověkém Řecku.

Pro Cage to totiž znamená vstoupení do srdce, představivosti nebo svých vzpomínek a snů. Podle něj to má ve vztahu s publikem přidanou hodnotu. Americký herec, který si nedávno zahrál v kritiky uznávaném filmu Pig, dále přirovnal svůj přístup k šamanismu.

„Co by udělali šamani, je, že by vstoupili do své fantazie, aby našli odpovědi na pomoc své vesnici.” Herci se líbí myšlenka, že podobný přístup je méně umělý a poněkud organičtější. „Baví mě, že to může vyznít naprosto absurdně a směšně,“ uzavřel Cage.

Nicolas Cage si zahraje i ve filmu The Unbearable Weight of Massive Talent, připravované komedii, ve které hraje fiktivní verzi svého hereckého já. Ve filmu účinkují také Pedro Pascal, Tiffany Haddishe a Neil Patrick Harris a do kin by se měl dostat 22. dubna 2022.

Domů
Sdílet
Diskuse