Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. ledna 2022 19:30
Čas čtení 2:45
Dominik Vetrák

RECENZE: 4. série Cobra Kai

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Cobra Kai i nadále poskytuje jednoduchou televizní zábavu, ale dostáváme se do bodu, kdy už to nestačí.

První série Cobra Kai nás ohromily. Měly skvělé dialogy, scénář (pro to, čím seriál chtěl být), fajn dětské herce a skvěle pracovaly s filmovými motivy Karate Kid. To vše má i 4. série, akorát to už začíná být místy otravné a nudné. Velké finále 3. série spočívalo v tom, že se Eagle Fang a Miyagi Do spojí, aby porazili Cobra Kai. Překvapení se nekoná a senseiové obou dódžó už v první epizodě potvrdí obavy diváků, že to prostě nebude fungovat.

Ne vzhledem k povaze postav, ale spíše kvůli povaze scénáristů, kteří budou rivalitu a neshody mezi Johnnym Lawrencem a Danielem LaRussem protahovat ještě 10 sérií, přestože je každému jasné, že se na konci stanou přáteli. Akorát se to mělo definitivně stát už v této sérii. Jejich neshody jsou dětinské a vážně už asi nikoho nebaví, jelikož se kolem dokola točíme ve stejném kruhu.

Doporučeno
50 nejočekávanějších filmů roku 2022 (2. část) 50 nejočekávanějších filmů roku 2022 (2. část) 3. ledna 2022 12:30

Jinak nás ale příběh baví. Zasáhl do něj totiž Terry Silver, významná postava z historie Cobra Kai, kterou tvůrci představili v Karate Kid 3. Terry Silver tak trochu rozbíjí systém Cobra Kai a nastavuje zrcadlo Johnu Kreesovi, díky čemuž budeš jinak slizkého a docela nudného šéfa Cobra Kai vnímat v poněkud pozitivním světle.

Stále se však bavíme o seriálu Cobra Kai, který občas svými zvraty a scénářem připomíná spíše telenovelu pro kluky. Silver zpočátku říká, že se v mládí choval jako idiot, že byl věčně zfetovaný, a přesto se mu události filmu Karate Kid 3 zdají naprosto směšné. Uteče pár dní a dělá zase to samé.

Účel světí prostředky, a tak to pro příběh funguje, akorát to moc nedává smysl. Ale na to si už v tomto seriálu musíš zvyknout. Nad mnoha scénami a dějovými liniemi musíš jen zakroutit hlavou a soustředit se na ty zábavné části.

Cobra Kai
Zdroj: Netflix

Ty od začátku seriálu tkvěly v dětských hercích, v jejich vztazích a soubojích. Potěší tě tedy, že dětští herci jsou stále fajn a souboje se z hlediska choreografie povedly. Avšak cítíme mírný pokles v „záživnosti“. V minulých sériích jsme vždy viděli nějaký větší střet mezi „gangy“, čehož se v této sérii nedočkáš.

Průměrné hodnocení čtenářů
Tvé hodnocení
Jaké hodnocení bys dal ty?
Zobrazit výsledky
Skrýt výsledky
0/10
Domů
Sdílet
Diskuse