Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. ledna 2022 12:30
Čas čtení 11:30
Martin Adam Pavlík

50 nejočekávanějších filmů roku 2022 (2. část)

50 nejočekávanějších filmů roku 2022 (2. část)
Zdroj: Universal Pictures
FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Přečti si další přehled premiér.

Napínavé pokračování kultovních filmových sérií, množství animáků pro děti i celou rodinu, celovečerní debuty, silná životopisná dramata či napínavé thrillery a horory. Pojď se podívat na to, co nás letos čeká v kinech. 


Vzhledem k velkému množství filmů jsme seznam rozdělili na dvě části, jako to děláme každý rok. První část si můžeš přečíst zde. V této druhé najdeš opět snímky, které vypadají skvěle a nebudeš se moci dočkat, až je uvidíš v přítmí velkého kinosálu.


26. The Unbearable Weight of Massive Talent

Máš rád Nicolase Cage? Máš pocit, že se už dlouho neobjevil v nějakém dobrém filmu? Tato akční komedie, ve které si zahraje hlavní roli, slibuje pořádně zábavnou jízdu. Sedmapadesátiletý Američan si v ní totiž zahraje sám sebe. Ve filmu Toma Gormicana Nicolas Cage vystoupí na narozeninové oslavě svého superfanouška–miliardáře.


Cage je ovšem tajným informátorem CIA, jelikož miliardář je zároveň nebezpečným narkobaronem (ztvárnil ho Pedro Pascal, pamatovat si ho můžeš například ze seriálů Hra o trůny nebo Narcos). Jak to skončí, se dozvíme už 22. dubna. Ve snímku uvidíme také Neila Patricka Harrise (How I Met Your Mother).




27. Legaly Blonde 3

Reese Witherspoon se vrátí na filmové plátno jako od ucha k uchu vysmátá blondýnka Elle Woods oblečená celá v růžovém a s malou čivavou v kabelce. První díl adaptace Amandy Brown jsme mohli vidět už v roce 2001 (natočil ji Robert Luketic) a o pokračování se postaral v roce 2003 Charles Herman-Wurmfeld. 


Spolu s Witherspoon se vrátí i Jennifer Coolidge (určitě si ji pamatuješ jako Stiflerovu mámu z bláznivé teenagerské komedie Prci, prci, prcičky) v roli Paulette Parcelle. Zatím sice není znám příběh třetího pokračování této „oddechové“ komedie, která se snaží bourat stereotypy o blondýnkách, ale víme, že na režisérskou židli si tentokrát sedne Jim Suk. Premiéra filmu je naplánována na květen.



Pravá blondýnka 2  Reese Witherspoon
Zdroj: Metro-Goldwyn-Mayer


28. Elvis 

Máš rád snímky o slavných hudebnících jako například Ray, Walk the Line, Rocketman, Bohemian Rhapsody nebo Control? Měl bys zpozornět. Zkušený 59letý režisér Baz Luhrmann (Moulin Rouge, Velký Gatsby) totiž natočil drama Elvis. Ta nepojednává o nikom jiném než o Elvisovi Presleym. Životopisné drama o králi rock and rollu uvidíme v červnu a legendárního zpěváka ztvární Austin Butler.


Charismatického Butlera jsi už mohl vidět například v poslední „tarantýnovce“ s názvem Tenkrát v Hollywoodu, kde ztvárnil Texe Watsona, člena vražedného gangu Charlese Mansona. V Luhrmannově snímku si zahraje i Tom Hanks. Představí se v roli Presleyho manažera a herec Kelvin Harrison jr. si zahraje bluesového kytaristu B. B. Kinga. Presleyho život zfilmoval pro televizi ještě v roce 1979 i John Carpenter (Elvise tehdy ztvárnil Kurt Russell), ale toto bude pravděpodobně jiná liga. 



Elvis Austin Butler
Zdroj: Warner Bros. Pictures


29. Jurassic World: Dominion

Když přišli před několika lety zvěsti o tom, že se chystá restart kultovního Jurského parku s názvem Jurský svět, všichni zarytí fanoušci mírně zpozorněli a skepticky zvedli obočí. Ukázalo se, že vůbec nebylo proč pochybovat. Americký režisér Colin Trevorrow předvedl fantastický návrat do podmanivého, ale zároveň pořádně děsivého světa dinosaurů.


A protože právě on se postaral i o třetí pokračování, s podnázvem Nadvláda, je více než jasné, že půjde o další parádní dobrodružně akční jízdu, při které v kině zapomeneme dýchat. Nejenže se tentokrát vrátí hláškující Chris Pratt spolu se šarmantní Bryce Dallas Howard, ale vypadá to tak, že uvidíme i herce z původního Jurského parku z roku 1993, konkrétně Sama Neilla nebo Lauru Dern. Na velkém plátně se opět objeví 10. června.





30. Lightyear 

Film se zaměří na příběh astronauta Buzze Lightyeara. Hlas mu v tomto očekávaném animáku propůjčil Chris Evans. Producenti plně svěřili režii do rukou Angusu MacLanovi, pro kterého to bude celovečerní debut. No a už z traileru to vypadá tak, že Disney s Pixarem opět rozněžní nejedno dětské (a možná i dospělácké) srdce. Přesvědčit se o tom budeš moci 17. června.

Vyzkoušej předplatné
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 107513 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS

Co se dozvíš po odemčení?

  • Který rockový zpěvák si zahraje v akční komedii po boku Jennifer Lopez.
  • Ve kterém filmu bude mít vášnivé sexuální scény Harry Styles s oscarovou herečkou.
  • Která známá americká herečka si opět sedla na režisérskou židli a natočila psychologický thriller.
  • Ve kterém filmu oceňovaného režiséra s oscarovými nominacemi si zahraje zpěvačka Taylor Swift.
  • Proč se Michael B. Jordan rozhodl režírovat film Creed III.
  • Ve kterém filmu se po letech znovu utkají Julia Roberts a George Clooney.
  • Kterému režisérovi se podařilo do svého filmu obsadit Margot Robbie, Christiana Bala, Johna Davida Washingtona, Anyu Taylor-Joy, Roberta De Nira a Ramiho Maleka.
  • O čem bude nejnovější snímek Damiena Chazella a kdy jej uvidíme v kině.
  • O životě které osobnosti bude nejnovější životopisné drama Bradleyho Coopera.
  • Na který špičkový horor se můžeš těšit v roce 2022.
Domů
Sdílet
Diskuse