Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
1. ledna 2022 9:30
Čas čtení 10:09
Dominik Vetrák

50 nejočekávanějších filmů roku 2022

50 nejočekávanějších filmů roku 2022
Zdroj: Sony Pictures, Legendary Entertainment, Universal
FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Filmy, které zatřesou rokem 2022. Uvidíme akční blockbustery, oscarovky od geniálních režisérů či komedie a animáky od nejlepších studií na světě.

Konec prosince nám filmově moc nevyšel. Vláda zavřela slovenská kina, a tak jsme přišli o několik očekávaných titulů. Ty se, logicky, přesunou až na leden 2022 či úplně jiné datum, a tak přibudou do seznamu 50 nejočekávanějších filmů roku 2022.

My pevně věříme, že tato data už budou nehybná a že hollywoodská studia či distributoři nebudou muset v důsledku covidu či vládních nařízení odkládat premiéry. Dnešní článek se bude věnovat prvním 25 filmům ze seznamu, ale už brzy se dočkáš i druhé poloviny.

První čtyři filmy si v podstatě přesuneme z prosince 2021. Jejich premiéry se mohou uskutečnit i později než v lednu.

Doporučeno
10 nejlepších hororů roku 2021 10 nejlepších hororů roku 2021 25. prosince 2021 16:30

Benedetta 

Benedetta je mladá jeptiška z 15. století, která se během moru dostane do kláštera v italské Pescii. Údajně dokáže dělat zázraky, a tak k ní jednoho dne pošlou další mladou ženu.

Namísto přebírání spirituálních a náboženských tezí spolu začnou spát a praktikovat různé sexuální akty. Zajde to až tak daleko, že se uspokojují během mše. Ve filmu uvidíme i náboženské výjevy a další témata, která vzbudí mnohé kontroverze, jakož i vyobrazení Ježíše.

Snímek natočil 82letý holandský režisér Paul Verhoeven (Základní instinkt, Total Recall, Hvězdná pěchota či Robocop).

West Side Story

West Side Story v roce 1961 natočil Robert Wise, ale Spielberg ho chce představit i mladším generacím. O zpracování muzikálu snil slavný režisér již od 80. let.

West Side Story z roku 1961 se odehrává v New Yorku a jeho genialita mu zajistila deset Oscarů. Jedná se o klasické vyobrazení Shakespearova díla Romeo a Julie. V centru dění se ocitnou dva gangy, které bojují o území v newyorských ulicích.

Samozřejmě, rvačkám a násilí předchází zpěv a tanec, jelikož jde o muzikál. Hlavní role Tonyho a Marie ztvárnili Ansel Elgort a Rita Moreno, pro kterou šlo o herecký debut. Snímek je v angličtině a ve španělštině, přičemž pro španělské dialogy režisér odmítl vyrobit titulky. Odůvodnil to takhle.


Spider-Man: No Way Home

Jeden z nejočekávanějších filmů roku 2021 uvidíme mezi posledními diváky na světě. A mnozí si děj a překvapení z něj (a že jich bude velmi mnoho) zřejmě vyspoilují na sociálních sítích. Třetí Spidey totiž zahrne dějové linie kolem multiverza, takže ve filmu se utkají postavy z více dimenzí.

Díky tomu se můžeš těšit na Green Goblina a Doctora Octopuse z první trilogie Spider-Mana od Sama Raimiho, ale i na další záporáky a jiné známé postavy. V centru dění se ocitne také Doctor Strange a Spidey se bude vyrovnávat i s tím, že Mysterio odhalil jeho pravou identitu.

C’mon C’mon – 2022

Joaquin Phoenix hraje osamělého rozhlasového novináře Johnnyho. Život se mu tak trochu obrátí naruby, když se musí postarat o svého divného synovce Jesseho. Namísto sezení před telkou se podujmou na road trip napříč USA. Režisér Mike Mills vede Joaquina Phoenixe v jeho dalším úžasném hereckém výkonu v emotivním rodinném dramatu.

The King’s Man

V prequelu na první dva díly série Kingsman se podíváme na počátky tajné špionážní organizace Kingsman. Děj se kromě toho zaměří i na katastrofální následky první světové války, nové kingsmany, ale i padoucha Rasputina, kterého ztvárnil Rhys Ifans (a který je podle recenzentů úžasnou postavou).

Z herců se dále můžeš těšit na Matthewa Gooda, Gemmu Arterton, Aarona Taylora-Johnsona, Daniela Bruhla, Charlese Dance či Ralpha Fiennese. Zahraniční kritici snímek chválili, ale také kritizovali. Režíruje však Matthew Vaughn, a tak stále moc těšíme.

Myši patří do nebe - 13. leden

Chválený český animák od režisérů Denisy Grimmové a Jana Bubeníčka zobrazí lišku a myš. Musí se naučit spolupracovat, jinak nepřežijí a nedojdou až na konec své dobrodružné cesty, během které se o sobě naučí víc než kdykoli předtím.

Připravit se můžeš na vtipné scény, nějakou tu akci či poselství, která dají něco do života jak dětem, tak dospělým.


Operation Fortune – 27. leden

Guy Ritchie, Jason Statham a drsný britský akční thriller. Co víc si může divák přát? Už jen fakt, že se na film téměř vůbec nenačekáme. Vyjde ještě v lednu a my se na něj po prvním traileru vcelku těšíme. Zdá se, že půjde o klasickou žánrovku ve stylu režiséra Ritchieho.

Děj snímku Operation Fortune: Ruse de guerre se zaměřuje na speciálního agenta, kterého naverbuje globální zpravodajská aliance ve snaze vystopovat a zastavit prodej smrtící technologie ohrožující světový řád. Agentem je samozřejmě Statham. Doplní ho svůdná Aubrey Plaza, no a důležitým členem party bude i profesionální herec Danny Franscesco (hraje ho Josh Hartnett), kterého využijí jako návnadu. Důležitou roli bude mít také Hugh Grant.

Deep Water – 2022

Adrian Lyne, režisér snímků Flashdance (1983) či Osudová přitažlivost (1987), se po sedmnácti letech vrací k režii filmů. Hlavní role v něm ztvárnili Affleck a Ana de Armas. Půjde o erotický thriller natočený podle stejnojmenné knižní předlohy od Patricie Highsmith (The Talented Mr. Ripley).

Victor a Melinda Van Allenovi žijí v manželství, které už nefunguje tak jako kdysi. Kvůli okořenění vztahu si proto vzájemně povolí přizvat do svého života milence. Herci se na natáčení sblížili natolik, že se zanedlouho dali dohromady. Později se však rozešli a Ben Affleck se vrátil k Jennifer Lopez. Disney film stáhlo z kin a někdy v roce 2022 jej uvede na Hulu.

Deep Water
Zdroj: MGM/Warner Bros.

Spencer – 20. leden

Role, která přinese Kristen Stewart Oscara? Je to docela možné, protože američtí kritici snímek chválí, ale nad výkonem Stewart se přímo rozplývají. Kristen ztvárnila princeznu Dianu ve stresujícím období jejího života. Většina snímku by se měla odehrávat během posledních Vánoc v roce 1993, které Diana strávila v manželském svazku s princem Charlesem (hraje ho Jack Farthing).

Snímek neber jako dokumentární zobrazení toho, co se v té době stalo, ale spíše jako dramatický film, jehož tvůrci hádají, jak to asi mohlo probíhat. Režie se chopil Pablo Lorrain (naposledy natočil chválenou biografii o Jacqueline Kennedy s názvem Jackie).

Nightmare Alley – 3. únor

První film Guillerma del Tora, který uvidíme od oscarového snímku The Shape of Water. Ale to trvalo, že? Zahraniční recenze naznačují, že čekání bude stát za to, a my jim věříme, protože nás zaujaly i trailery. V nich vidíme Stantona Carlisla (Bradley Cooper), kterého vyšetřují policisté přes detektor lži. Bradley neztvární klasického záporáka, ale komplikovanou postavu.

Tentokrát od del Tora nečekej žádné příšery, obludy a podobně. Nigthmare Alley bude spíše studií problematických lidí. Bude to temné, nepříjemné, hororové a těšit se můžeme i na nějakou tu akci. Jak totiž vidíme v traileru, filmu nebudou chybět krvavé scény. Del Toro chtěl natočit sociální studii a jít hlouběji do psychiky postav ve stylu žánru noir.

Děj se odehrává ve 40. letech minulého století. Kromě Coopera a Blanchett uvidíme také herce jako Toni Collette, Willem Dafoe, Richard Jenkins, Rooney Mara, Ron Perlman a další.

Jackass Forever – 4. únor

Někteří lidé nemají Jackass rádi, ale znají ho skoro všichni. Šílené kousky těchto chlapů se někdy sledují velmi obtížně. Nakonec, dobrovolně podstupují neuvěřitelné druhy bolesti, jen aby pobavili diváky. Nejnovější díl má být poslední pro více originálních členů partie, takže se můžeme připravit na bláznivé rozloučení.

Moonfall – 4. únor

Měsíc padá na Zemi, která z ničeho nic čelí absolutnímu zničení a vyhubení lidské rasy. Trhají se cesty, všude jsou tornáda, vybuchují sopky a děje se prostě všechno, co se v katastrofickém blockbusteru může stát.

Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 107646 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS
Domů
Sdílet
Diskuse