Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
9. října 2021 14:30
Čas čtení 7:22
Martin Adam Pavlík

Deppa odstrčil Hollywood na vedlejší kolej, Amber Heard si užívá nejlepší období. Jak se stal z vášnivé romance učiněný horor?

Deppa odstrčil Hollywood na vedlejší kolej, Amber Heard si užívá nejlepší období. Jak se stal z vášnivé romance učiněný horor?
Zdroj: Getty Images/Karwai Tang/WireImage
ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Ostrý souboj o pravdu mezi hereckou dvojicí trvá dodnes. Depp se chce bít za své tvrzení, že není násilníkem, do poslední chvíle. Jaký byl jejich vztah, jaké soudní spory už měli a jaké ještě budou? Co říkají důkazy?

Prý ji dusil polštářem, bil, kopal, ponižoval, choval se žárlivě nebo jí vyhrožoval smrtí, ona údajně předložila falešné důkazy a verbálně či fyzicky ho týrala, chovala se manipulativně a vypočítavě. To vše zaznělo na zdlouhavých soudních jednáních. Společný život Johnnyho Deppa a Amber Heard se změnil z vášnivé romance na učiněný horor.

Amber Heard | Amber Heardová | Johnny Depp
Zdroj: Getty Images/Christine Pettinger

Johnny Depp odstartoval hereckou kariéru v kultovní hororové klasice Noční můra z Elm Street (1984), o dva roky později si zahrál v zásadním válečném dramatu Četa v režii Olivera Stonea. Šlo sice o menší role, ale pro jeho budoucnost nesmírně důležité. Stal se oblíbenou tváří seriálu 21 Jump Street (1987) a následně se vyprofiloval na představitele hvězdných rolí, kde už hrál první housle, jako ve snímcích Střihoruký Edward (1990), Co žere Gilberta Grapa (1993), Ed Wood (1994), Krycí jméno Donnie Brasco (1995) nebo Mrtvý muž (1997).  


Amber Heard začínala malou rolí ve skvělém sportovním dramatu Friday Night Lights (2004) po boku zkušeného Billyho Boba Thorntona nebo v silném dramatu Její případ (2005). O rok později se předvedla v pozici hlavní herečky v krvavém hororu All the Boys Love Mandy Lane. Následně se objevila v populárním teenagerském seriálu O. C. California a ve dvou dílech seriálu Californication. V roce 2008 si zahrála v poměrně úspěšném dramatu Nikdy to nevzdávej, díky kterému ji poznalo širší publikum.

On měl ženu a dvě děti, ona přítelkyni

Cesty Deppa a Heard se střetly v roce 2009 na natáčení adaptace románu Huntera S. Thompsona Rumový deník. Na natáčení se do sebe zamilovali a v roce 2012 spolu začali žít. Když se poznali, Deppovi bylo 48 let a byl uznávanou hollywoodskou kapacitou s jedním Zlatým glóbem a třemi nominacemi na Oscara.

Amber Heard  Johnny Depp
Zdroj: Filmdistrict

Navíc ho už znal téměř každý jako Jacka Sparrowa z Pirátů z Karibiku. V té době ale byl v dlouholetém vztahu s matkou svých dvou dětí herečkou Vanessou Paradis. Heard bylo v té době pouze 25 let, její partnerkou byla umělkyně Tasya van Ree a stále čekala na průlomovou roli, která ji „vystřelí“ mezi hereckou elitu. Sympatický hollywoodský pár, který vypadal na společných fotkách stále šťastně a vesele, se brzy vzal. Stalo se to 3. února 2015 na soukromém obřadu v jejich domě v Los Angeles.

Spící monstrum uvnitř dobráka?

Už v květnu 2016 však Amber Heard podala žádost o rozvod a zákaz přibližování se, když tvrdila, že se k ní Depp po užití drog a alkoholu vícekrát choval násilně. „Johnny si mnohdy nepamatoval své násilné chování poté, co se probudil ze svých stavů. Jelikož jsem Johnnyho milovala, věřila jsem jeho častým slibům, že se to může zlepšit a napraví se. Mýlila jsem se,“ řekla později herečka podle Insideru. Podle Heard pohár přetekl tehdy, když jí Depp údajně v květnu 2016 plnou silou hodil do obličeje mobil.

Vyzkoušej předplatné REFRESHER+
jen za 12525
a čti vše bez omezení
Koupit předplatné
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 103905 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS

Co se dozvíš po odemknutí?

  • Jaké děsivé esemesky prý poslal Depp v roce 2013 hereckému kolegovi.
  • Jakých násilností se pár údajně dopustil během vzájemného vztahu.
  • S kým údajně podváděla Amber Heard Johnnyho Deppa.
  • Co řekly o Deppovi jeho bývalé partnerky Vanessa Paradis a Winona Ryder.
  • Které celebrity stály na straně Deppa a kdo se zastal Amber Heard.
Domů
Sdílet
Diskuse