Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
4. ledna 2022 14:09
Čas čtení 1:06
Vojtěch Vanda

Nenávistný komentář u fotky prvňáčků z Teplic není „nezávadným žertem“. Ústavní soud zamítl stížnost odsouzeného

Nenávistný komentář u fotky prvňáčků z Teplic není „nezávadným žertem“. Ústavní soud zamítl stížnost odsouzeného
Zdroj: ZŠ Plynárenská
NEWS RASISMUS A PRÁVA MENŠIN
Uložit Uložené

Ústavní soud se zabýval stížností muže, který byl za nenávistný komentář pod fotkou prvňáčků ze ZŠ Plynárenská odsouzen. Dle soudu byl rozsudek správný a mužova práva potlačena nebyla.

Ústavní soud se v prosinci zabýval stížností muže, jenž byl odsouzen za nenávistný komentář na Facebooku pod fotkou prvňáčků ze ZŠ Plynárenská, jejichž třída se skládala zejména z romských a arabských dětí. Za svůj komentář o „nabízeném řešení“ byl odsouzen na 16 měsíců vězení s podmínečným odkladem na 3 roky. Muž podal stížnost k Ústavnímu soudu, kde ale nepochodil. 

Doporučeno
Komentující, který se nenávistně vyjadřoval k fotce prvňáčků v Teplicích, dostal podmínku Komentující, který se nenávistně vyjadřoval k fotce prvňáčků v Teplicích, dostal podmínku 16. července 2020 17:01

Jak zopakoval soud ve zprávě, kterou lze nalézt ve veřejné databázi soudu, muž, občanským jménem František K., v červenci a říjnu roku 2017 sdílel na svém facebookovém profilu nacistické symboly s Hermanem Göringem a Adolfem Hitlerem. Pod fotku napsal komentář: „Krásné bílé sny, Přátelé.“

Domů
Sdílet
Diskuse