Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
11. ledna 2022 13:30
Čas čtení 3:08
Jakub Paulík

RECENZE: Dexter – New Blood

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Má zestárlý Dexter stále co nabídnout?

Článek obsahuje spoilery.

Pokud by z 8. série Dextera nebylo tolik diváků zklamaných, tvůrce by zřejmě ani nenapadlo natočit pokračování pod názvem New Blood. Chtěli tak spláchnout pachuť po finále, které rozdělilo davy. Otázkou zůstává, zda si to po nedávno odvysílané závěrečné části u některých fanoušků nepokazili ještě víc.

Dexter
Zdroj: Showtime

Dexter Morgan alias Jim Lidsay si našel v americkém městečku Iron Lake nový domov. Mrazivá atmosféra zasněženého Iron Lake a úzké komunity obyvatel je citelná od první části. Hlavní hrdina se v odlehlé oblasti cítí dobře a částečně se mu podařilo zapomenout na svoji minulost. Tu mu však snad v každé jedné části připomínala zesnulá sestra Debra, která svým neustále vzpurným projevem mnoho diváků otravovala – včetně nás.

Doporučeno
Hype House je reality show, ze které ti odumřou mozkové buňky, ale musíš ji vidět. Ukazuje, že mladí tiktokeři nepotřebují miliony Hype House je reality show, ze které ti odumřou mozkové buňky, ale musíš ji vidět. Ukazuje, že mladí tiktokeři nepotřebují miliony 11. ledna 2022 11:30

Zahrát na strunu nostalgie využitím hrdinů ze starých sérií se dá opravdu i lépe. Dobrým příkladem je epizoda, kde se poprvé objeví sympatický Angel Batista. Jeho projev a vzpomínka na bývalé kolegy zahřála u srdce každého skalního nadšence seriálu. Bohužel, scénáristé práci s nostalgií vůbec nedotáhli do konce.

Angel Batista
Zdroj: Showtime

Namísto toho, aby šerifka vyprávěla Batistovi o svém podezření a mohli se společně podívat na případ Bay Harbor Butcher, neudělala prostě nic. Nechceme nijak kritizovat její přístup k vyšetřování, avšak tímto způsobem jsme přišli o setkání hlavního hrdiny s Batistou. Starému příteli Dextera by určitě zlomilo srdce, kdyby pochopil, co je zač, a divákům by po tvářích tekly vodopády slz. Škoda.

Průměrné hodnocení čtenářů
Tvé hodnocení
Jaké hodnocení bys dal ty?
Zobrazit výsledky
Skrýt výsledky
0/10
Domů
Sdílet
Diskuse