Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. ledna 2022 7:41
Čas čtení 1:24
Martin Adam Pavlík

RFA prý bude oproti Oktagonu platit některým zápasníkům několikanásobně více. Tvrdí to její šéf Boris Mahranský

RFA prý bude oproti Oktagonu platit některým zápasníkům několikanásobně více. Tvrdí to její šéf Boris Mahranský
Zdroj: Boris Marhanský, se souhlasem
SPORT MMA OKTAGON MMA
Uložit Uložené

Prozradil také to, co diváky čeká na březnovém Warm Upu v Bratislavě.

Promotér nové bojové organizace Real Fight Arena (RFA) Boris Marhanský promluvil v nejnovějším rozhovoru pro Sport.sk překvapivě o konkrétních platech zápasníků či plánech organizace do budoucna. Na začátek vypíchl, co podle něj chybí zápasníkům na domácí scéně. Podle něj jsou to jednoznačně zápasy a vyšší honoráře.

„Dosud zde byla jedna silnější organizace vyznávající přístup ber, nebo nech být. Bojovníci neměli na výběr a často zápasili za směšné peníze. Mezi zápasy měli dlouhé přestávky a řada vedle sportu pracovala. To se vylučuje s definicí profesionálního sportovce,“ řekl Marhanský.

Doporučeno
Promotér nové organizace Real Fight Arena Boris Marhanský: Nemyslím si, že by Oktagon MMA měl ty nejlepší zápasníky (Rozhovor) Promotér nové organizace Real Fight Arena Boris Marhanský: Nemyslím si, že by Oktagon MMA měl ty nejlepší zápasníky (Rozhovor) 22. listopadu 2021 12:30

V RFA by zároveň chtěli připravit pro diváky zážitek jako na zápasech NHL či NBA, aby vyplnili zábavou i hluchá místa. „Chceme je více zatáhnout do dění. Hlasováním například rozhodnou o bonusu za zápas večeře. V něčem budeme první na světě, ale musíte si počkat. Mnohé podrobnosti sdělíme 2. února na tiskovce v Praze a poté 12. března během Warm Upu v Bratislavě.“

Tento Warm Up má být podle slov promotéra jakousi generálkou před květnovým turnajem, přičemž zaměření bude na talenty z amatérské ligy. Bojovníci budou zápasit formou pyramidy a vítězové získají smlouvu s RFA na dva roky. „Finálové souboje pyramid se uskuteční právě na Warm Upu, doplní je osm profesionálních zápasů,“ přiblížil Marhanský.

Mluvil i o platech bojovníků. Na otázku, zda jim v RFA opravdu nabízejí v průměru dvojnásobné odměny v porovnání s konkurenčním Oktagonem, jak se tvrdí, odpověděl spolumajitel RFA takto: „U některých to je i několikanásobně více, protože tam měli směšné výdělky. A zase někteří tam měli normální peníze a u nás dostali srovnatelné. Udělali jsme si rešerši, kolik vydělávají bojovníci v zahraničí, a vypracovali interní tabulku podle výkonnosti, skóre či výtlaku daného zápasníka.“


Zveřejňovat po každém turnaji platy jednotlivých zápasníků však zatím neplánují, i když by s tím údajně neměli problém. Někteří zápasníci si to totiž nepřejí. Přece jen však k tomuto tématu něco prozradil. Vítězové amatérských pyramid podle něj dostanou minimálně 1500 eur (36 tisíc korun) za zápas.

Tadeáš Mawar Růžička
Zdroj: Oktagon MMA


RFA naposledy získala talentovaného bojovníka Tadeáše Růžičku, který vyhrál pyramidu Oktagon Underground, a předtím také organizace získala Miroslava Brože. Ten už má velkou základnu fanoušků, protože jeho zápasy jsou vždy pořádně krvavé a tvrdé.

Domů
Sdílet
Diskuse