Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. ledna 2022 10:07
Čas čtení 1:17
Tereza Šnajdrová

Příznaky omikronu: Mohou se podobat nachlazení, riziko hospitalizace je nižší než u jiných mutací

Příznaky omikronu: Mohou se podobat nachlazení, riziko hospitalizace je nižší než u jiných mutací
Zdroj: TASR/Roman Hanc
NEWS KORONAVIRUS OMIKRON
Uložit Uložené

Příznaky omikronu se mohou podobat nachlazení.

Předpověď Státního zdravotního ústavu o tom, že koronavirová varianta omikron bude v Česku dominovat kolem 13. ledna, se vyplnila. Omikron u nás převládá již od soboty 8. ledna a jeho příznaky můžeš lehce zaměnit s nachlazením. Jaké jsou příznaky omikronu? A co ukazuje nová studie? To se dočteš v našem článku.

Doporučeno
KORONAVIRUS: V Česku přibylo 11 452 nově nakažených, nejhůře je na tom Praha a okolí KORONAVIRUS: V Česku přibylo 11 452 nově nakažených, nejhůře je na tom Praha a okolí 13. ledna 2022 7:34

Podle předpokladů se varianta omikron již stala dominantní variantou na území České republiky. Přenáší se s vyšší účinností a plošně se nad hranici 50 % zkoumaných pozitivních případů v Česku dostala k 8. 1. 2022,“ uvádí SZÚ.

Jaké jsou příznaky varianty omikron?

Mezi nejčastější příznaky omikronu patří bolest hlavy, únava (mírná či extrémní), rýma, ucpaný nos, škrábání v krku a suchý kašel. Podobný průběh má však i nachlazení a rozpoznat, zda ses nakazil koronavirem nebo ne, není jednoduché. 

Domů
Sdílet
Diskuse