Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
14. ledna 2022 18:05
Čas čtení 0:44
Ivan Koribanič

Mladík z Indonésie během let vytvořil 933 fotoportrétů. Nyní je prodává jako NFT v rámci školního projektu

Mladík z Indonésie během let vytvořil 933 fotoportrétů. Nyní je prodává jako NFT v rámci školního projektu
Zdroj: Unsplash/Levi Elizaga/volně k užití
ZAJÍMAVOSTI NFT
Uložit Uložené

Doposud se amatérskému tvůrci podařilo vydělat více než 103 tisíc dolarů.

Ghozali Ghozalo je amatérským tvůrcem NFT. V Indonésii, odkud pochází, prodal v rámci školního projektu soubor 933 fotografií. Na nich byl jen on sám. Portréty vznikly v letech 2017 až 2021, píše NFT evening.

Doporučeno
Těchto 10 youtuberů v roce 2021 vydělalo nejvíce peněz Těchto 10 youtuberů v roce 2021 vydělalo nejvíce peněz 15. ledna 2022 12:00

Ghozalův původní záměr byl prostřednictvím těchto fotografií pouze zdokumentovat svůj vysokoškolský život. Poté, co svět pobláznil fenomén zvaný NFT, začal je nahrávat na platformu Opensea. Na této platformě nabízel jednu fotku za 3 dolary.

Ghozala si později všimli další lidé, kteří se věnují NFT. Mezi nimi byl také Arnold Poernomo, který vyhrál indonéskou kulinářskou show Master Chef. Na Twitteru má více než 5 milionů sledovatelů. Díky jejich pomoci cena za jednu Ghozalovu fotku narostla na 3 tisíce dolarů. Doposud se amatérskému tvůrci podařilo vydělat více než 103 tisíc dolarů (přes 2 miliony korun).

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa HYPEBEAST (@hypebeast)

Co je to NFT?

NFT znamená nezaměnitelný token. To zároveň vysvětluje, v čem je rozdíl mezi kryptoměnami a NFT. Zatímco jeden bitcoin je stejný jako jakýkoli další, každé NFT je jedinečné. Kryptoměny mají tržní hodnotu jako jeden celek, na druhé straně každé NFT má svou jedinečnou hodnotu. Jejich ceny se mohou pohybovat ve výši statisíců, možná až milionů dolarů.

Domů
Sdílet
Diskuse