Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
23. ledna 2022 18:30
Čas čtení 5:22
Adam Novosad

„Muže měním častěji než kalhotky.“ Soutěžící v novém Too Hot to Handle porušili zákaz intimností již po 8 minutách

ZAJÍMAVOSTI NETFLIX TOO HOT TO HANDLE
Uložit Uložené

Třetí série Too Hot to Handle věrné fanoušky nezklamala. Netflix se však bude muset zamyslet nad tím, kam chce show směřovat v budoucnosti.

Když Netflix v pandemickém roce vydal reality show Too Hot to Handle, způsobil hotové šílenství. Základní koncept shromáždit partu 10 mladých nezadaných lidí na izolovaném ostrově s luxusním resortem, aniž by předem věděli, že se budou muset zdržet sexu, dokázal v první sérii vytvořit úsměvné i dramatické situace.

Mezitím tvůrci z Netflixu očividně pochopili, že pokud koncept Too Hot to Handle funguje, je třeba z něj vyždímat poslední kapku financí. Minulý rok jsme se proto dočkali druhé série originální show s Američany, Brity nebo Australany, ale karty zamíchaly zejména mnohem divočejší verze z Brazílie a poté z celé Latinské Ameriky. 

Začátek roku 2022 se Netflix rozhodl okořenit třetí sérií originálního Too Hot to Handle. Dočkali jsme se party z anglicky mluvících zemí, která se podle úvodních dotáček chystala na pořádně divoký sexuální maraton. Byl ale opak pravdou?

Too Hot To Handle
Zdroj: Netflix

Když zjistíš, že jsi v Too Hot to Handle, a chceš volat mamce

Latinskoamerické edice Too Hot to Handle nás jako diváky rozmazlily. Oproti originální verzi neměli lidé z Jižní Ameriky či Mexika problém před kamerami okamžitě odhodit zábrany.

Doporučeno
Převýchovné zařízení? Na Ivy Ridge byly děti týrány a sexuálně zneužívány. Pobočka (ne)polepšovny existovala i v Česku Převýchovné zařízení? Na Ivy Ridge byly děti týrány a sexuálně zneužívány. Pobočka (ne)polepšovny existovala i v Česku 11. dubna 2024 12:00

Ba co víc, Netflix vymyslel nové pravidlo, podle kterého měli soutěžící na prvních 24 hodin možnost sexuálně se sbližovat, jakkoli chtějí, ať je po začátku zákazu jakýchkoli intimních doteků, líbání a sexu frustrace soutěžících mnohem větší. 

Jinak to nebylo ani v této sérii Too Hot to Handle. Parta Britů, Američanů a Australanů nastoupila na exotický ostrov s vědomím, že se přihlásili do reality show Pleasure Island a přišli mezi sebou soutěžit o to, kdo je největší kanec a zvládne více sexuálních zážitků. 

Opak je ovšem pravdou a soutěžícím to prozradí po několika desítkách minut. Umělá inteligence Lana, která kontroluje dodržování pravidel, se zjeví za doprovodu ohňostrojů a soutěžícím vysvětlí, že od této chvíle mohou zapomenout na jakékoli intimnosti.

Zřejmě si umíš představit, jak soutěžící reagovali na zákaz sexu, když na ostrov přijeli s cílem užít si ho co nejvíc. Pár z nich chtělo jet okamžitě domů, jeden chtěl rovnou svoji frustraci a smutek uchlácholit tím, že by zavolal své matce.

Too Hot To Handle
Zdroj: Netflix

Muže měním častěji než kalhotky, přiznala se hned v úvodu

V dotáčkách jednotlivých soutěžících Too Hot to Handle bývá dobrým zvykem, že na sebe rádi prozradí nejdivočejší a nejzvrhlejší věci, jenže papír, respektive v tomto případě právě dotáčky snesou hodně.

Doporučeno
Viděli jsme nový sci-fi seriál od tvůrců Hry o trůny. Z Problému tří těles ti exploduje hlava Viděli jsme nový sci-fi seriál od tvůrců Hry o trůny. Z Problému tří těles ti exploduje hlava 20. března 2024 9:00

Ze zvrhlých šelem v dotáčkách se pak ve skutečných interakcích se soutěžícími stávají krotké dívky, které se trochu stydí. Nám to párkrát vykouzlilo úsměv na rtech.

Dech divákům vyrazí zejména Britka Beaux, která při popisu svého dosavadního sexuálního života obohatí své představení nečekanou větou. „Vůbec nejsem romantička. Upřímně mi stačí rande v KFC. Chlapy střídám častěji než kalhotky. Mohu tohle o sobě vůbec říct?“ směje se Beaux, když se veřejnosti představuje jako nová soutěžící.

Svá slova ale v následujících epizodách moc nepotvrdí, protože je mnohem opatrnější než několik kolegyní ze třetí série.

Too Hot To Handle
Zdroj: Netflix

První porušení pravidel přišlo už po rekordních 8 minutách

Jakmile se soutěžící dozvědí o skutečných pravidlech v Too Hot to Handle, kam přišli zabojovat o pohádkovou výhru 200 tisíc dolarů, což je dvojnásobně vyšší částka než v předchozích sériích, dvě soutěžící si řeknou, že ony mohou líbat kohokoli a zejména kdykoli.

V novém rekordu Too Hot to Handle se v ložnici potkají Georgia z Austrálie a Izzy z Velké Británie, které si sednou na postel, vymění si pár prázdných vět a rovnou se začnou líbat.

Doporučeno
Miroslava pracovala s Tomem Hollandem i Mattem Damonem. Jaké bylo zaskakování za Millie Bobby Brown v novém hitu od Netflixu? Miroslava pracovala s Tomem Hollandem i Mattem Damonem. Jaké bylo zaskakování za Millie Bobby Brown v novém hitu od Netflixu? 19. března 2024 8:30

I když se podle našeho názoru třetí série originální show nechytá na latinskoamerické edice, první drama začíná velkolepě. Pravidla se nikdy nikomu nepodařilo porušit za méně než 10 minut, ba co víc, nikdy se o takový rekord nepokusili dva lidé stejného pohlaví.

Jak dokázali soutěžící zredukovat výhru z 200 tisíc na rovnou nulu

Soutěžící ve třetí sérii Too Hot to Handle se sice mohli usmívat od ucha k uchu, když jim Lana prozradila, že tentokrát dostanou příležitost bojovat o 200 tisíc dolarů, ale ve skutečnosti to bylo jako házet hrách na zeď.

Když se říká, že jde o show plnou sexuálního napětí, v úvodních epizodách třetí série se to opravdu projevuje naplno. Z potenciální výhry 200 tisíc dolarů po porušení pravidel rychle ubývá. 

Nebudeme se pouštět do toho, kdo, kdy a kolikrát porušil pravidla. Nejdůležitějším faktem celé show je, že soutěžícím se vůbec poprvé podařilo zredukovat výhru na nulu. I když začínali na 200 tisíc dolarech, tresty byly tentokrát dvojnásobně přísnější. 

Experti jako Nathan s Holly utratili oba po 70 500 dolarů, takže jediná dvojice stála všechny soutěžící tři čtvrtiny celého rozpočtu, protože nedokázali odolat pudům. Za všechno svědčí třetí místo v žebříčku lidí, kteří porušením pravidel stáli skupinu nejvíce peněz — s 18 500 dolary si jej drží Izzy.

Too Hot To Handle
Zdroj: Netflix

Netflix nechal Lanu chytit falešný virus, aby oživil drama ve vile

Ze třetí série je očividné, že se tvůrci z Netflixu snažili koncept fungování reality show trošku zlepšit a ozvláštnit.

Popravdě řečeno, dívat se třetí rok po sobě na velmi podobnou skupinu lidí se stejnými vztahovými komplikacemi už dokáže být nudné, a tak se v jednom bodě producenti rozhodli umělou inteligenci Lanu jednoduše deaktivovat.

Doporučeno
PŘEHLED: Nejlepší seriály na streamu v březnu. Čeká tě sci-fi od tvůrců Hry o trůny a politická satira s Kate Winslet PŘEHLED: Nejlepší seriály na streamu v březnu. Čeká tě sci-fi od tvůrců Hry o trůny a politická satira s Kate Winslet 1. března 2024 8:00

Lana shromáždila soutěžící před vilou, začala jim vyprávět o nové aktivitě, ale najednou ji zasáhl mysteriózní virus, přestala svítit a odmlčela se. V tu chvíli se soutěžící rozdělili na dvě skupiny, protože část z nich považovala virus v Laně za signál, že pravidla zkrátka přestala platit, zatímco ostatní měli pocit, že jde jen o test a Lana virus předstírá.

Samozřejmě, že v prvoplánové show jako Too Hot to Handle byla správná odpověď ta druhá. Lana předstírala, že nefunguje, avšak přitom analyzovala chování soutěžících a potají vyhodnocovala, kdo se posouvá na vyšší úroveň a opouští své tendence vyspat se s kýmkoli na jednu noc. 

Na několik minut způsobilo vypnutí Lany rozruch, ale v konečném důsledku mohl každý soutěžící s průměrným kritickým myšlením vědět, že všudypřítomná umělá inteligence jen tak nezmizela a jde o test. Jak bys mohl v takové show čekat, část soutěžících k tomuto závěru nedospěla nebo jim zkrátka bylo jedno, zda pravidla poruší.

Too Hot To Handle
Zdroj: Netflix

Nejhorší epizoda všech sérií o přerodu hříšného muže

Nejotravnější část show, která letos ve třetí sérii překvapivě trvala téměř celou jednu epizodu, se odehrála v případě věčného rebela Nathana. Mladý Nathan ve vile rychle sbalil Holly, chvilkové oťukávání přineslo své plody a tím začala série porušování pravidel.

Dívat se na tyto dva bylo pro nás jako diváky občas hotové utrpení. Nathan s Holly si dali pusu přes textil, což je samozřejmě porušení pravidel, a tak jim Lana strhla peníze a poslala je na noc do luxusního samostatného pokoje, aby otestovala jejich zdrženlivost.

Doporučeno
VIDEO: Netflix odhalil plány na rok 2024. Podívej se na první záběry z očekávaných pecek VIDEO: Netflix odhalil plány na rok 2024. Podívej se na první záběry z očekávaných pecek 1. února 2024 15:00

Jak bys mohl čekat, ani jeden na zdrženlivost neměl čas, a tak se spolu několikrát vyspal. Nevěděli ale, že na ně ostatní soutěžící vsadili peníze, a tak se vrátili nejen bez peněz za sex, ale také bez 57 tisíc dolarů, které kolegové vsadili. 

Když Lana nakonec ztratila trpělivost a Nathana z vily vyrazila, neboť očividně neměl zájem o budování hlubšího spojení a jen si užíval nevázaný sex, najednou přišla nová zápletka. Nathan dostane druhou šanci, pokud absolvuje intenzivní workshop s šamanem lásky v kápi.

Nekonečné mluvení, házení kamenů do moře a pláč způsobí návrat Nathana do vily, což je sice ukázka idylického přerodu, ale nás celá epizoda spíše frustrovala a nechybělo mnoho, abychom celou show vypnuli.

Too Hot To Handle
Zdroj: Netflix

Too Hot to Handle už nás v takovém formátu moc nebaví

Kdybychom hodnotili třetí sérii Too Hot to Handle, aniž bychom v minulosti viděli první dvě série i latinskoamerické verze, tak bychom ji jako reality show označili za výbornou.

Avšak vzhledem k tomu, kolik alternativních verzí za poslední dva roky stihl Netflix vyprodukovat, jsme se místy už nudili. Stejné koncepty, stejná pravidla, pár miniaturních změn, které nás zaujaly na pět minut, a zejména mnohem intenzivněji prohloubená koncentrace na přerod soutěžících z milovníků vztahů na jednu noc na beznadějně zamilované romantiky.

Doporučeno
Co si pustit o víkendu: Československý kanibal, John Wick z druhé světové a Formanovo drama z blázince Co si pustit o víkendu: Československý kanibal, John Wick z druhé světové a Formanovo drama z blázince 26. ledna 2024 17:00

Množství scén, workshopů i dramatu mezi soutěžícími ve vztazích vypadalo nepřirozeně a zjevně je tvůrci naplánovali tak, aby zapadaly do konceptu show. 

Myšlenka, která se nám neustále honila hlavou, zněla asi takto: Netflix se namísto nespoutané show plné mladých lidí, kteří milují porušování pravidel, rozhodl experimentovat s hlubší emocionální proměnou soutěžících, což ze show odstranilo velkou část oblíbené dynamiky a udělalo ji ještě povrchnější než předtím.

Domů
Sdílet
Diskuse