Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
29. ledna 2022 12:22
Čas čtení 0:53
Ema Stanovská

Minnie Mouse vymění puntíkované šaty za kalhotový kostým. Podle návrhářky jde o symbol pokroku

Minnie Mouse vymění puntíkované šaty za kalhotový kostým. Podle návrhářky jde o symbol pokroku
Zdroj: Flickr/Loren Javier/volně k užití
NEWS DISNEY
Uložit Uložené

Slavná animovaná myš po letech vymění outfit.

Slavná animovaná myš Minnie Mouse brzy vymění své tradiční červené puntíkované šaty za elegantní modrý kalhotový kostým. Ikonickou mašli si však ponechá. Nový vzhled navrhla módní návrhářka Stella McCartney u příležitosti 30. výročí vzniku pařížského Disneylandu. Informovala o tom stanice BBC.

Doporučeno
Až 75 % žen zažívá PMS každý měsíc. Dá se jeho nepříjemným projevům naprosto vyhnout? Až 75 % žen zažívá PMS každý měsíc. Dá se jeho nepříjemným projevům naprosto vyhnout? 25. ledna 2022 9:30

Minnie se v kalhotovém kostýmu poprvé představí v březnu 2022 v Disneylandu v Paříži. Tento měsíc je v USA považován za „měsíc ženské historie“ a jeho cílem je připomenout si významný přínos žen v historii lidstva. Nový vzhled dělá z Minnie „symbol pokroku pro novou generaci“, říká návrhářka.

Přestože změna je jen dočasná, u mnohých vyvolala negativní reakce. Konzervativní americká publicistka a politická aktivistka Candace Owens v rozhovoru pro Fox News řekla, že jde o snahu udělat Minnie „mužnější“, a tvůrce kostýmu obvinila, že se snaží „zničit základy naší společnosti“.

Publicistka, která v minulosti podporovala bývalého prezidenta USA Donalda Trumpa, přirovnala nový outfit ke kalhotovým kostýmům Hillary Clinton. Fanoušci disneyovek argumentují, že to není poprvé, co si Minnie oblékla kalhoty. V roce 2019 debutovala jako „kapitánka Minnie“ na palubě výletní lodi Disney Cruise Line v bílých námořnických kalhotách.

Domů
Sdílet
Diskuse