Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. února 2022 18:30
Čas čtení 3:07
Richard Balog

Vybrali jsme nejkrásnější páry tenisek z týdnů módy. Zabodovaly retro siluety i futuristické tvary

Vybrali jsme nejkrásnější páry tenisek z týdnů módy. Zabodovaly retro siluety i futuristické tvary
Zdroj: Sacai
MÓDA
Uložit Uložené

Skvělou práci odvedli návrháři ve službách značek Etro, Sacai či A-COLD-WALL*, ale také zesnulý Virgil Abloh s modelem basketbalové obuvi v černo-fialovém barevném provedení.

V průběhu ledna se zástupci módních domů setkali v Miláně a Paříži, aby představili mužské kolekce pro období podzim/zima 2022 a následně také novinky z kategorie haute couture. Oběma jsme věnovali samostatné články. Na závěr jsme si nechali selekci obuvi, konkrétně tenisek, z nichž jsme vybrali páry, které nás zaujaly. 

Zabodovaly retro siluety i futuristické tvary. Skvělou práci si odvedli Samuel Ross pod hlavičkou značky A-COLD-WALL*, Kean Etro či Chitose Abe. Vedení módního domu Louis Vuitton vzdalo hold zesnulému Virgilovi Ablohovi emotivní přehlídkou.

Lepší obraz o těchto designérských provedeních si uděláš díky záběrům.

Nike Cortez x Sacai 

Návrhářka Chitose Abe předvedla v Paříži skvělou mužskou kolekci plnou funkčních vrchních vrstev, ale také sérii bizarních modelů zimních bot. V závěru přehlídky jsme ale viděli dvojici upravených tenisek Nike Cortez, které se staly známými zejména díky filmu Forrest Gump. 

Obě strany navázaly na úspěšnou spolupráci a vsadily na jednoduchost v kombinaci s futuristickými liniemi. Stejně jako v minulosti, i tentokrát jsou tenisky doplněny o plastové prvky a výrazné logo Nike. V bílo-modro-červené variantě běhal přes téměř celé Spojené státy americké i Tom Hanks ve zmíněném filmu.  

P. S. – Jen před několika hodinami se dostala do prodeje nová provedení modelu VaporWaffle ze spolupráce mezi značkami Nike a Sacai.

Sacai
Zdroj: Sacai
Sacai
Zdroj: Sacai

 Louis Vuitton LV Trainer 2

Óda na klasickou basketbalovou obuv z konce 80., respektive ze začátku 90. let minulého století. Takto bychom ve stručnosti charakterizovali tenisky s názvem LV Trainer 2, které vedení francouzské značky představilo během pařížské přehlídky. 

Zesnulý návrhář zhmotnil svoji lásku k basketbalu do masivního modelu se zapínáním na suchý zip. Na molu jsme viděli dvojici barevných provedení, z nichž nás více zaujala černobílá varianta s fialovými akcenty v podobě loga a motivu míče na jazyku. Nepochybujeme, že tenisky budou vyprodány za několik minut po uvedení na pulty obchodů. Nic podobného z dílen Louis Vuitton už jen tak neuvidíme. 

Poslední mužskou kolekci Virgila Abloha pro módní dům Louis Vuitton jsme rozebrali ve zvláštním článku.

Louis Vuitton
Zdroj: Louis Vuitton

New Balance XC-72 x Casablanca

Plný počet bodů od nás získaly tenisky New Balance XC-72 v bílém provedení, které jsme viděli na přehlídce Casablanca hned v několika outfitech. Zakladatel a hlavní návrhář značky Charaf Tajer tentokrát vsadil na absolutní minimalismus a udělal dobře. 

Výsledkem je atraktivní silueta inspirovaná běžeckými modely tenisek ze 70. let, kterou poměrně snadno zkombinuješ s čímkoli ze svého šatníku. Značka Casablanca je na módní mapě sice teprve od roku 2018, ale opětovně si získala pozornost celého světa a vše nasvědčuje tomu, že v daném trendu bude Tajer pokračovat.

Casablanca
Zdroj: Casablanca

 Etro Shearling Sneakers

Návrhář Kean Etro předvedl v Miláně kolekci inspirovanou skandinávskou estetikou pro muže, kteří hledají dobrodružství. Jednotlivé siluety oblečení skvěle doplnily zateplené modely tenisek v nejkrásnějších barvách přírody, které jsou jako stvořené do chladného zimního počasí. 

Pokud preferuješ tenisky před pevnými botami, v tomto případě jde o správnou volbu, kterou neprohloupíš ani po několika sezónách nošení. V online obchodě najdeš tyto tenisky již za několik týdnů a příští zimu budeš v suchu.

Etro
Zdroj: Etro

 Courrèges Retro Runner 

Heslem „v jednoduchosti je krása“ se při tvorbě nového modelu tenisek řídil návrhář Nicolas di Felice a výsledkem je černobílý běžecký model s dlouhým jazykem. Inspiraci našel také v kopačkách. Takto si představujeme obuv, kterou chceme nosit každý den a nemusíme přemýšlet nad tím, co si k ní obléct. 

Courrèges
Zdroj: Courrèges

Isabel Marant

Značka Isabel Marant se dostala do povědomí široké veřejnosti zejména díky spolupráci s H&M v roce 2013 a od té doby představila řadu zajímavých produktů. V rámci mužské kolekce určené pro období podzim/zima 2022 jsme viděli tento vysoký model tenisek se zapínáním na suchý zip.

Jednoduchá sportovní silueta je zahalena do semiše a přírodních barevných tónů, díky čemuž jde o univerzální a snadno kombinovatelnou obuv. Francouzská návrhářka přitom našla inspiraci ve vlastním archivu, když chytře upravila ikonický model tenisek se skrytou platformou, který v minulosti nosila řada známých žen showbyznysu.

Isabel Marant
Zdroj: Isabel Marant

Nike Air Max 97 x Comme des Garçons Homme Plus

Spolupráce mezi značkami Nike a Comme des Garçons Homme Plus jsou ozdobou každé přehlídky a jinak tomu nebylo ani tentokrát, kdy Rei Kawakubo představila reflektivní provedení modelu Air Max 97.  

Japonská návrhářka vsadila na bílý a černý barevný podklad tenisek, který vytvořil dokonalý kontrast k výrazným modelům oblečení i doplňků. Pokud jsi už někdy měl na nohou tuto siluetu, víš, že jde o skvělého a komfortního společníka, který tě nezklame.

Comme des Garçons Homme Plus
Zdroj: Comme des Garçons Homme Plus

 A-COLD-WALL* Shrouded Sneakers

Poslední tenisky, které nás zaujaly během prvního kola letošních týdnů módy, navrhl Samuel Ross pod hlavičkou vlastní značky A-COLD-WALL*. Brit nezůstal nic dlužný své pověsti ani tentokrát a na přehlídkovém molu představil futuristické tenisky, které nejsou určeny pro každého, ale najdou si cílovou skupinu.

Mezi sportovními modely jsme vybrali vysoké varianty s barevnými prvky z technických materiálů a kůže. Mimochodem, produkty ACW* najdeš také v nabídce online obchodu Footshop.

A-COLD-WALL*
Zdroj: A-COLD-WALL*
A-COLD-WALL*
Zdroj: A-COLD-WALL*
Domů
Sdílet
Diskuse