Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Jakub Paulík
2. února 2022 18:58
Čas čtení 1:16

Autorom wordového dokumentu k prejavu prezidentky Čaputovej je poslanec PS Valášek. Ide o nedorozumenie, tvrdí prezidentský palác

Kategorie:
Politika
Uložit Uložené

Ako autor wordového dokumentu k vyhláseniu prezidentky je uvedený poslanec za PS Tomáš Valášek. Prezidentský palác tvrdí, že podklady k vyhláseniu písala Valáškova žena, ktorá je poradkyňou Zuzany Čaputovej.

Tomáš Valášek, ktorý je poslancom parlamentu a nedávno vstúpil do hnutia Progresívne Slovensko, je podľa dokumentu z webu kancelárie prezidentky autorom dokumentu „Vyhlásenie v súvislosti s napätou situáciou na Ukrajine“.

Toto vyhlásenie včera prezidentka Zuzana Čaputová predniesla v televízii a jeho textovú formu poslala prezidentská kancelária médiám.

Hlava štátu by však podľa zaužívanej praxe nemala byť napojená na žiadnu politickú stranu a mala by byť nadstranícka, hoci to zákon neprikazuje. Samotná Zuzana Čaputová hovorila počas kampane o nadstraníckosti a po prvom kole prezidentských volieb odišla z hnutia PS. 

Valášek je bývalým diplomatom a expertom na zahraničnú politiku. Do parlamentu kandidoval za stranu Za ľudí a nedávno vstúpil do hnutia Progresívne Slovensko. 

Na otázku, či spolupracoval na vyhlásení prezidentky alebo ho sám písal, nám Valášek po telefóne povedal, že sa k veci nemôže vyjadriť. „Nemôžem vám povedať ani tak, ani tak, prepáčte,“ uviedol pre Refresher. Informáciu nám teda nevyvrátil.

Domů
Sdílet
Diskuse