Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. února 2022 17:30
Čas čtení 1:58
Dominik Vetrák

Díváme se na nejlepší závodní hru historie? Gran Turismo 7 odhaluje trailer a informace, které nadchnou každého hráče

Díváme se na nejlepší závodní hru historie? Gran Turismo 7 odhaluje trailer a informace, které nadchnou každého hráče
Zdroj: Polyphony Digital/Sony
TECH GRAN TURISMO 7
Uložit Uložené

Gran Turismo 7 vychází již za měsíc a vše nasvědčuje tomu, že půjde o nezapomenutelný klenot.

Studio Polyphony Digital ve spolupráci se Sony PlayStation odprezentovalo půlhodinovou ukázku závodní hry Gran Turismo 7. Ta vyjde už 8. března pro PS4 a PS5. Hráči po celém světě jsou z jejích možností nadšeni. 

Hra vypadá z vizuálního hlediska skvěle. Nabídne detailní textury a modely aut, kterých bude ve hře více než 400, přičemž se můžeš těšit i na desítky tratí (další auta a tratě přijedou zdarma v mnoha updatech). Fanoušky série potěší, že se vrátí některé legendární tratě z předchozích částí, akorát v moderním grafickém kabátu.

Auta si budeš moci kupovat ve 3 různých herních obchodech, z nichž každý je zaměřen na jiný druh vozů (nové, starší či legendární). Pro studio Polyphony Digital a jeho šéfa Kazunori Yamauchiho jsou auta velmi osobním tématem a ve studiu udělali vše pro to, aby bylo Gran Turismo komplexním automobilovým zážitkem. Kromě závodění s auty se tedy můžeš dozvědět také o jejich historii a nejdůležitějších momentech automobilových značek. 

Desítky hodin obsahu a adrenalinové turnaje

Hra bude rozdělena na kampaň pro jednoho hráče, která zabere i pár desítek hodin, kterou zase doplní multiplayerová část. Půjde o spojení nejambicióznějších verzí singleplayeru a multiplayeru v jakékoli hře ze série. V rámci kampaně budeš moci závodit v klasických závodech, turnajích, ale věnovat se můžeš i speciálním úkolům jako sprintům (drag race) či driftování. 

Včerejší prezentace hráče ohromila. Auta vypadají nesmírně detailně a propracovaně. Nad úrovní nasvícení a detailů se rozplývá také expert na herní technologie a grafické zpracování John Linnerman z Digital Foundry.

Autentické počasí, vysychání zmočené tratě a revoluční ovládání na PS5

Tvůrci přiblížili i počasí, které funguje docela revolučně. Na jeho autentickém zpracování pomáhali i meteorologové a jiní relevantní experti, kteří se postarali o to, aby se i oblaka měnila a vznikala podle reálných pravidel. Některé tratě nabídnou i celodenní režim, takže pokud na nich strávíš dost času, v herním světě uběhne celých 24 hodin a ty tak můžeš jezdit jak v noci, tak ve dne.

Gran Turismo 7Gran Turismo 7Gran Turismo 7Gran Turismo 7
Zobrazit galerii
(9)

Vybrané tratě nabídnou také speciální efekty počasí, kdy na nich bude pršet a následně trať začne schnout, což ovlivní jízdní model. Gran Turismo bude stále precizní simulátor ježdění. 

Doporučeno
Gran Turismo 7 nelze hrát už 30 hodin. Hráči nadávají na šíleně předražené mikrotransakce, bez kterých nezískáš luxusní auta Gran Turismo 7 nelze hrát už 30 hodin. Hráči nadávají na šíleně předražené mikrotransakce, bez kterých nezískáš luxusní auta 18. března 2022 19:30

Hra na PS5 poběží v 60 snímcích za sekundu. Takzvané replays, když se podíváš na to, jak jsi závodil, budou podporovat i ray-tracing, a tedy autentické odrazy světla a předmětů na lesklých površích.

Samozřejmostí je vynikající 3D zvuk (doporučujeme hrát s kvalitními sluchátky) a využití revolučních vlastností ovladače Dualsense na PS5, díky kterým budeš mít ze závodění a ovládání aut zcela nový a jedinečný zážitek. Ovladač bude speciálně vibrovat a klást odpor při brzdění a podobně.

Důležitou součástí hry bude tuning a celková úprava vozů. Ve hře se nachází více než tisíc různých komponentů a součástek, které můžeš v autech vyměnit a změnit tak jejich výkon. Upravit si můžeš také vzhled aut, ať už barvami, lakem, nebo nálepkami. 

Gran Turismo 7 vypadá jako dokonalá závodní hra ze simulátorského prostředí. Má všechno, co by fanoušek Gran Turisma chtěl v nové části vyzkoušet, a to v krásném grafickém kabátu.

Domů
Sdílet
Diskuse