Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
8. února 2022 19:50
Čas čtení 1:23
Tereza Šnajdrová

Historický moment pro ZOH v Pekingu. Na led se postaví první otevřeně nebinární soutěžící

Historický moment pro ZOH v Pekingu. Na led se postaví první otevřeně nebinární soutěžící
Zdroj: TASR/Martin Baumann
NEWS ZIMNÍ OLYMPIJSKÉ HRY 2022
Uložit Uložené

Ačkoliv Čína LGBTQ+ komunitu nepodporuje a tamní obyvatelé se za veřejné vyoutování mohou dostat až do vězení, během olympijských her je všechno jinak. Peking dokonce zažívá historický moment, neboť na ZOH bude závodit první otevřeně nebinární soutěžící.

LGBTQ+ komunita se nejen ve světě sportu rozrůstá a letošní zimní olympijské hry v Pekingu hostí nejvíce přiznaných gayů, leseb, bisexuálů, nebinárních, pansexuálních a queer sportovců v historii olympijských her. Na ledě se tento rok ukáže i první otevřeně nebinární soutěžící, a to v kategorii krasobruslení. „Mám kolem sebe úžasné lidi, kteří mi s tímto dobrodružstvím pomohli,“ uvedli Timothy LeDuc pro AP News.

Doporučeno
Ezra Švagr: Jsem demisexuál, nebinární, ale v poslední době se trochu kloním i k identitě trans muže (Rozhovor) Ezra Švagr: Jsem demisexuál, nebinární, ale v poslední době se trochu kloním i k identitě trans muže (Rozhovor) 4. února 2021 12:00

Čína se k LGBTQ+ komunitě nestaví příliš otevřeně, a ač je v zemi jiná než heterosexuální orientace tolerována, pokud se k ní lidé hlásí veřejně, mohou být například vyhozeni z práce nebo mohou skončit ve vězení. Během zimních olympijských her je ale všechno jinak.

Domů
Sdílet
Diskuse