Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
12. února 2022 7:00
Čas čtení 12:29
Radim Šlechta

Standa ze StandaShow: Reklama je vždy omezením obsahu. Politikům se snažím sundat masku, kterou nosí

Standa ze StandaShow: Reklama je vždy omezením obsahu. Politikům se snažím sundat masku, kterou nosí
Zdroj: Se svolením Stanislava Hrušky
REFRESHER YOUTUBE
Uložit Uložené

Rozhovor s moderátorem a zakladatelem TALK TV Stanislavem Hruškou.

Standu možná znáš z jeho dlouhých rozhovorů s politiky i zajímavými osobnostmi českého internetu. Z YouTube v minulosti přešel na Patreon a později založil i vlastní internetovou televizi TALK TV, kde se kromě jeho show objevují pořady o cestování, popkultuře nebo vědě. Sám popisuje projekt jako mediální start-up, který má ještě slibnou budoucnost.

Se Standou jsme probrali jeho začátky coby tvůrce, přicházející trendy, které budou letos na internetu pravděpodobně rezonovat a zeptali jsme se jej i na to, jak může člověk jako tvůrce na internetu uspět. Řeč ale přišla i na Standův přístup k reklamě a ke svobodě při tvorbě názoru.

K tomu, abychom mohli podobné rozhovory tvořit, nám pomáhají naši předplatitelé. Pokud nás chceš v tvorbě kvalitního obsahu podpořit i ty, předplať si REFRESHER nebo si obsah za paywallem odemkni přes SMS.

Může člověk uspět na YouTube i s mobilem v ruce a v pokojíčku?Krátká odpověď je ano. Jestli ale očekává, že začne točit a za dva roky z něj bude Jirka Král, tak to už se asi nestane. YouTube trh se hodně stabilizoval a je těžký se v něm prosadit. Když se člověk podívá na seznam kanálů s nejvíc odběrateli, tak vyskočil za poslední tři roky Tary nebo Fizzy, ale jinak je to poměrně stabilní.
 
Pokud si tedy někdo myslí, že podobně vystřelí, asi bych mu doporučil, aby se toho snu vzdal. Na druhou stranu je ale trh zajímavější. Pokud bude člověk cokoliv natáčet a získá určitý skill, ať moderátorský, střihačský, kameramanský nebo jakýkoliv podobný, může se stát, že ho osloví zavedený YouTuber nebo televize a řekne: „Pojď pro nás pracovat.“

Pokud tedy někdo chce natáčet, tak ať to určitě udělá, vybuduje si kanál s 5–10 tisíci odběrateli a velmi brzy může získat takovouhle práci. 


Proč podle tebe vystřelil právě třeba Fizzy?Kromě toho, o čem jsem mluvil, funguje ještě jedna věc. Sem tam se objeví obsahové trendy, na kterém se lidé mohou svézt. U mě to byly podcasty, u Fizzyho to byl dětský obsah, který tady nikdo moc nedělal.
 
Takže vlastně ano, můžeš být druhý Jirka Král, ale musíš počkat na nějaký trend a svézt se po něm.
 

Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 110144 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS

Co se dozvíš po odemknutí?

  • Co bude podle Standy trendem v roce 2022
  • Jak se rozhodl odejít z práce
  • Jak se chystá na rozhovory s politiky, co jej na nich baví
  • Jak zpětně hodnotí rozhovor s Andrejem Babišem
Domů
Sdílet
Diskuse