Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
19. února 2022 16:30
Čas čtení 8:33
Martin Adam Pavlík

Kdo z nich jednou bude další Johnny Depp, Brad Pitt nebo Al Pacino? Toto je deset mladých talentů Hollywoodu

Kdo z nich jednou bude další Johnny Depp, Brad Pitt nebo Al Pacino? Toto je deset mladých talentů Hollywoodu
Zdroj: Apple TV+
FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Umí zahrát narkomany, vrahy i psychopaty. Je jedno, do jaké role je obsadí, popasují se s ní s lehkostí a bez naříkání.

Je jim teprve přes 20, maximálně 30 let, ale už o sobě stihli dát vědět nevídaným způsobem. Některé bychom mohli označit za vycházející hvězdy, které jdou ke slávě postupně malými krůčky, jiným stačila jedna role na to, aby se dostali rovnou mezi elitu.


Kdo z nich jednou bude další Johnny Depp, Brad Pitt, Denzel Washington, Jack Nicholson, Samuel L. Jackson, Robert De Niro nebo Al Pacino? Začátkem měsíce jsme ti přinesli článek o nejvýraznějších mladých ženských talentech Hollywoodu, dnes pokračujeme muži. Některé už určitě znáš z hvězdných blockbusterů, o dalších jsi možná v životě neslyšel.  

V Refresheru produkujeme na denní bázi několik článků s filmovým obsahem, ať už jde o recenze, profily režisérů, herců, hereček nebo o kinotipy. Pokud chceš mít i nadále přehled o skvělých snímcích, seriálech či příbězích zajímavých osobností ze světa filmu, podpoř nás a staň se členem klubu Refresher+.

1. Tom Holland

Pětadvacetiletého Londýňana už není třeba příliš představovat. Proslavil se jako nejnovější, nejnižší (173 cm), ale zároveň nejvtipnější Spider-Man a v této roli si zahrál i v dalších blockbusterech od Marvelu typu Avengers, Captain America: Civil War či v seriálu Loki. Herecký talent a lásku k umění zdědil nepochybně po otci Dominicovi, který se rovněž živí jako herec, spisovatel, komik a moderátor.

Spider-Man
Zdroj: Marvel Studios/The Walt Disney Company

Podle Insideru Tom začínal na divadelních prknech už jako 12letý v muzikálu Billy Elliot. Na stříbrném plátně debutoval v katastrofickém dramatu The Impossible po boku Naomi Watts a Ewana McGregora a pokračoval dobrodružnými snímky In the Heart of the Sea nebo The Lost City of Z. Větší pozornost kritiků si získal díky historickému dramatu Pilgrimage, ve kterém ztvárnil mnicha.


V roce 2017 získal cenu BAFTA pro vycházející hvězdu. Toho, že mu skvěle jdou vážné role, si všiml režisér Antonio Campos, který ho obsadil do hlavní role v drsném thrilleru z amerického venkova s ​​názvem The Devil All the Time. V něm Holland předvedl sugestivní výkon, když ztvárnil mladíka, který neváhá zmáčknout spoušť, aby ochránil nejbližší.



Zatím nejlepší, nejvyzrálejší a doslova mrazivý výkon Brit předvedl v dramatu podle skutečných událostí Cherry. Režírovali jej bratři Russovi a hrál v něm válečného veterána, který se stane narkomanem a přijde o životní lásku. Film sice selhal na scénáři, ale jeho výkon místy vyrážel dech. Naposledy jsi ho mohl vidět v akčním thrilleru Uncharted.

2. Timothée Chalamet

Je mu 26 let, a přestože není žádný svalovec, ženám se dnes z jeho chlapeckého šarmu stejně podlamují kolena. Dokázal, že sexsymbolem může být i herec, který netráví půl dne v posilovně zvedáním činek. Kromě svůdného pohledu však za posledních deset let ukázal, že je obrovský herecký talent, přičemž je naprosto jedno, jakou roli mu přidělíte. Zkrátka se s ní popasuje s lehkostí a bez zbytečného naříkání.

Vyzkoušej předplatné
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 110302 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS

Co se dozvíš po odemčení?

  • Který britský herec se ve věku pouhých 20 let objevil ve scéně, kde ho učila líbat o 24 let starší Jennifer Aniston.
  • Který herec ukázal svůj nejlepší herecký výkon v roli rasistického policisty.
  • Který herec ztvárnil homosexuála z křesťanské rodiny, kterého kvůli jeho orientaci pošlou na léčení. 
  • Co řekl Elton John o herci, který ho ztvárnil v biografickém filmu Rocketman.
  • Kteří herci ze žebříčku už mají na kontě Oscara a kteří mají největší šanci ho brzy získat.
Domů
Sdílet
Diskuse