Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
14. února 2022 9:50
Čas čtení 0:49
Tereza Šnajdrová

Jurečka: Důchody zvýšíme až o tisíc korun. Prominentům komunistického režimu je od příštího roku snížíme

Jurečka: Důchody zvýšíme až o tisíc korun. Prominentům komunistického režimu je od příštího roku snížíme
Zdroj: Úřad vlády ČR
NEWS MARIAN JUREČKA
Uložit Uložené

Ministr Marian Jurečka (KDU-ČSL) promluvil o tom, jaké změny chystá současná vláda ve vyplácení důchodů. V červnu by prý seniorům do peněženek mohlo přistát až o tisíc korun víc a prominentům komunistického režimu se od příštího roku důchody naopak sníží.

Ministr práce a sociálních věcí Marian Jurečka (KDU-ČSL) v neděli v pořadu Otázky Václava Moravce promluvil o tom, jaké změny plánuje vláda v oblasti důchodů. V červnové mimořádné valorizaci by senioři mohli dostat až o tisíc korun víc, ale přesná částka bude teprve upřesněna. Dobrou zprávu pak šéf resortu neměl pro exponenty komunistického režimu, kterým budou od nového roku důchody sníženy.

Doporučeno
Respirátory bychom mohli odložit v půlce března, míní epidemiolog Maďar. Viroložka Ruth Tachezy však nesouhlasí Respirátory bychom mohli odložit v půlce března, míní epidemiolog Maďar. Viroložka Ruth Tachezy však nesouhlasí 14. února 2022 8:30

Vláda prý v současné chvíli pracuje na novele, která by umožnila snížit důchody exponentů komunistického režimu. Vše prý konzultuje s Ústavem pro studium totalitních režimů a společně připravují seznam, koho by se snížení důchodů mohlo týkat a koho naopak ne.

Domů
Sdílet
Diskuse