Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
16. února 2022 19:30
Čas čtení 1:40
Martin Mičuda

Mercedes-AMG láká u nových sportovních verzí EQE na extrémní výkon, vrcholem je až 687 koní

Mercedes-AMG láká u nových sportovních verzí EQE na extrémní výkon, vrcholem je až 687 koní
Zdroj: Mercedes-Benz
TECH ELEKTROMOBILY MERCEDES-BENZ
Uložit Uložené

Elektromobil EQE rozšíří své nabízené portfolio verzí o dvě sportovně laděná provedení od AMG.

Automobilka Mercedes-Benz v září loňského roku v rámci elektrické modelové ofenzivy představila další počin, který jde tentokrát ve šlépějích luxusního EQS. Jak naznačuje jeho samotný název, EQE je o třídu menší a zastupuje elektrickou alternativu pro konvenční třídu E. Nyní, zhruba půl roku nato, poznáváme vrcholné sportovní provedení z oddělení AMG, které zaujme především masivní porcí síly.

Divize Mercedes-AMG navíc představuje hned dvě výkonnostní verze, které nesou označení EQE 43 4Matic a EQE 53 4Matic+. Z vizuální stránky je jejich společným jmenovatelem tzv. Panamericana Grill, tedy maska ​​s vertikálně orientovanými lamelami.

Samozřejmě, v tomto případě jde jen o efekt, protože maska ​​je zaslepená a neslouží k přívodu vzduchu. Kromě toho přibylo pár ozdobných plaket, dodatečná lišta na víku zavazadlového prostoru a volitelné až 21" AMG disky, pod kterými se mohou za příplatek schovávat karbon-keramické brzdy se 440-milimetrovými předními kotouči.

Mercedes-Benz, Mercedes-AMG, EQE, EQE 53,
Zdroj: Mercedes-Benz
Domů
Sdílet
Diskuse