Přemek Forejt navázal spolupráci s McDonald‘s. Chce kontrolovat kvalitu a vytvářet obsah na sociální sítě
Přemek Forejt bude během příštích třech let dohlížet na to, jak probíhá příprava jídel v restauracích McDonald‘s. Své postřehy bude zaznamenávat především na sociálních sítích.
V případě že problémy přetrvávají, kontaktuj prosím administrátora.
V případě že problémy přetrvávají, kontaktuj prosím administrátora.
Přemek Forejt navázal spolupráci s McDonald‘s. Chce kontrolovat kvalitu a vytvářet obsah na sociální sítě
Přemek Forejt bude během příštích třech let dohlížet na to, jak probíhá příprava jídel v restauracích McDonald‘s. Své postřehy bude zaznamenávat především na sociálních sítích.
V případě že problémy přetrvávají, kontaktuj prosím administrátora.
V případě že problémy přetrvávají, kontaktuj prosím administrátora.
Šéfkuchař Přemek Forejt, jenž se do povědomí dostal především díky porotcování kuchařské reality show Masterchef, se spojuje se sítí restaurací rychlého občerstvení McDonald‘s.
S informací přišel web Mediaguru.
Pasuje se do role „kontrolora kvality” a během tříleté spolupráce chce veřejnosti ukazovat, jak probíhá výroba a příprava jídla od McDonald‘s. Funkce „kontrolora kvality“ bude zahrnovat i návštěvy u dodavatelů a testování kvality používaných surovin. Svá zjištění chce zveřejňovat především na sociálních sítích.
Spolupráci patrně odstartoval Forejtův příspěvek na Instagramu. Během února navštívil šéfkuchař několik olomouckých podniků, v nichž vyzkoušel snídaňovou nabídku. Do výběru restaurací zahrnul také místní McDonald’s, kde se zamyslel nad jeho typickými hranolkami. „Mám je strašně rád, ale už nějakou dobou mi vrtalo hlavou, jak to, že všude vypadají a chutnají stejně, a to už řadu let. A tak jsem Mekáč na Instagramu trochu popíchl,“ říká Forejt.
Společnost na jeho příspěvek zareagovala a pozvala jej do své kuchyně. „Přemkovo pošťouchnutí nás překvapilo a zároveň pobavilo. Říkali jsme si, jak jej přesvědčit, že naše brambory jsou opravdu jen z brambor? Došli jsme k jedinému možnému závěru – vše mu osobně vysvětlit a ukázat. Kolem našeho jídla panuje hodně mýtů a jsme rádi, že téma otevřela zrovna takováto osobnost české gastronomie,“ uvedla Jitka Pajurková, ředitelka PR a komunikace McDonald’s ČR a SK.
Z vyplynulé tříleté spolupráce bude na Forejtovi, aby prostřednictvím osobních zkušeností zvýšil vnímání kvality všech surovin a produktů McDonald’s v očích veřejnosti. V prvním roce se zaměří především na dodavatele a suroviny, podívá se na přípravu hranolek či burgerů, zajede ale i na pole či pastviny. První potravinou, na kterou se zaměří, jsou právě brambory na jeho oblíbené hranolky.
„Těším se, že vše uvidím na vlastní oči, budu mluvit s dodavateli, odborníky i zaměstnanci z restaurací. McDonald‘s je pojem a mě samotného zajímá, jak má nastavené a propracované procesy, z čeho své jídlo, jehož i já sám jsem fanoušek, připravuje, navíc v tak extrémním tempu,“ říká Forejt.
V případě že problémy přetrvávají, kontaktuj prosím administrátora.
V případě že problémy přetrvávají, kontaktuj prosím administrátora.