Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
18. února 2022 10:55
Čas čtení 1:21
Tereza Šnajdrová

Filmový festival Berlinale 2022 zná své vítěze. Hlavní cenu si odneslo španělské drama Alcarrás

Filmový festival Berlinale 2022 zná své vítěze. Hlavní cenu si odneslo španělské drama Alcarrás
Zdroj: Berlinale/propagační materiál
NEWS BERLINALE
Uložit Uložené

Jeden z největších filmových festivalů Berlinale ve středu večer rozdal ceny vítězům. V souboji o „německé Oscary“ se utkalo 18 snímků a hlavní cenu Zlatého medvěda si odneslo španělské drama Alcarrás.

Jeden z největších mezinárodních filmových festivalů Berlinale se ve středu večer dočkal slavnostního vyvrcholení. Byly rozdány ceny, o které se ucházelo hned 18 snímků a hlavním vítězem se stalo španělské drama Alcarrás, jenž zachycuje příběh farmářské rodiny, které během největší sklizně hrozí, že přijde o hospodářskou půdu. Vyhlášením vítězů festival nekončí a berlínské publikum může i nadále zajít na projekci více než 250 filmů.

Doporučeno
Berlinale 2022: Začíná jeden z největších filmových festivalů. O „německé Oscary“ se uchází 18 filmů Berlinale 2022: Začíná jeden z největších filmových festivalů. O „německé Oscary“ se uchází 18 filmů 11. února 2022 19:50

Carla Simón, režisérka vítězného snímku Alcarrás, zprostředkovává divákům jedinečný náhled do farmářské rodiny z Katalánska, které hrozí, že přijde o hospodářskou půdu, a to přímo uprostřed sklizně. Film reaguje na aktuální dění, dává prostor všem členům rodiny a divákům neříká, kdo je tady oběť a kdo padouch. Do neutrální pozice staví dokonce i majitele pozemku, na němž rodina hospodaří, který chce farmaření nahradit solární energií.

Domů
Sdílet
Diskuse