Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Tento článek je PR zpráva společnosti Kratomit.
22. února 2022 15:30
Čas čtení 1:51
Sponzorovaný obsah

Zázračný zelený prášek, který si oblíbilo celé Česko

Zázračný zelený prášek, který si oblíbilo celé  Česko
Zdroj: Kratomit
ZDRAVÍ KRATOM
Uložit Uložené

Co je to kratom? Jaké má kratom účinky? V čem všem nám kratom může pomoct?

Za poslední roky se v naší zemi začalo čím dál více mluvit o zeleném prášku z Indonésie, který má neskutečné účinky na naše tělo, fungování a vnímání. Někteří lidé tento prášek odsuzují, někteří si jej velice oblíbili. Jedná se o kratom.

5 důvodů, proč zrovna kratom

1. Místo kávy sklenka kratomu

Každodenní rutinu v podobě několika šálků kávy, která nás postaví na nohy téměř každý den, zná téměř každý. Pro naše tělo není vždy zdravé užívat cokoliv ve velkém množství. Káva nás sice na chvíli nabije energií, ale dlouhodobější užívání není zcela zdravé. Co tedy udělat změnu a zkusit kratom? Kratom se velice lehce rozmíchá ve sklence s vodou či džusem. Jeho zelená bažinatá barva sice není tak lákavá jako šálek macchiata, ale jeho účinky vás velmi překvapí. Zelený kratom, po kterém budete mít skvělou náladu, lepší soustředění, chuť pracovat či vymýšlet nové nápady, si hned oblíbíte.

2. Užijte si lepší spánek 

Patříte mezi jedince, kteří trpí nespavostí nebo se probouzí uprostřed noci a mají problém znovu usnout? Užívat prášky na spaní není vždy ta správná volba a najít náhradu, která by působila stejně efektivně jako prášky na spaní, není tak lehké. Kratom má další výhodu, a to že některé druhy kratomu, konkrétně červený kratom, vám pomohou ke klidnému spánku. Nepůsobí jako silné sedativum a stačí vypít jednu sklenku před spaním.

3. Zlepši své fyzické výkony

Jelikož ve světě sportu jsou velmi přísná pravidla a dopingové kontroly, následný trest vám může utnout celou vrcholovou sportovní kariéru. Veškeré formy nakopávačů a nelegálních látek ale můžete dát stranou, bílý kratom totiž můžete využít jako legální nakopávač pro podporu fyzických výkonů.

4. Kratom jako součást lékárničky

Čím více prášků, tím více zdravotních problémů. Občas i méně je více, a to platí především o prášcích, které nám mají pomoci při bolestech, léčit nás a ulevit nám. Mnoho dalších potíží a případných závislostí se na nás nahrne právě následkem užívání nadměrného množství léků, které možná tolik ani nepotřebujeme. Několik nových studií kratomu objevilo, že účinky kratomu mohou být až léčivé, tedy že se dá využít jako lék na bolest a úlevu. Využít lze nejen jako antidepresivum, ale také ve vysokých dávkách snižuje bolest. Kratom obsahuje několik alkaloidů, které aktivují opioidní receptory, které jsou umístěné v míše a mozku. Jedná se o téměř stejný mechanismus účinku, jaký mají léky proti bolesti. Například morfin nebo oxykodon.

kratom
Zdroj: Kratomit

5. V ČR si kratom koupíte legálně

Na otázku, zda je kratom legální, vám odpovíme velice jednoduše. Ano, ale nekoupíte si ho například v Austrálii, Vietnamu a Malajsii, kde je zakázán. Zajímavostí je, že naši polští sousedé kratom řadí mezi tvrdé drogy. Naopak právě v USA nebo ve Španělsku si ho koupíte třeba i na benzince nebo v běžném obchodě. Sto států, sto chutí. Při cestování je dobré si zjistit, jak to s legalizací v dané destinaci mají.

Domů
Sdílet
Diskuse