Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. března 2022 20:08
Čas čtení 1:11
Radim Šlechta

Čtyřletá holčička z Česka dojala ukrajinského velvyslance. Z kasičky poslala svých 100 korun na podporu Ukrajiny

Čtyřletá holčička z Česka dojala ukrajinského velvyslance. Z kasičky poslala svých 100 korun na podporu Ukrajiny
Zdroj: Wikimedia (Creative Commons)/Yevhen6868/volně k užití
NEWS VÁLKA NA UKRAJINĚ
Uložit Uložené

Gesto čtyřleté holčičky dojalo ukrajinského velvyslance.

Čtyřletá Emílie z Prahy dojala ukrajinského velvyslance Jevhena Perebyjnise. Ze své vlastní pokladničky poslala na Ukrajinu přibližně 100 korun v drobných a za pomoci svých rodičů napsala podpůrný dopis. Informovala o tom stanice CNN Prima NEWS. Na sbírku na podporu ukrajinské armády poslali Češi přes 300 milionů korun. Sbírky pořádá několik neziskových organizací.

Doporučeno
Nouzový stav začne v Česku platit od pátku. Životů běžných občanů se nedotkne Nouzový stav začne v Česku platit od pátku. Životů běžných občanů se nedotkne 2. března 2022 19:08

„Chtěl bych vám ukázat jednu věc, která mě dnes dojala,“ řekl Perebyjnis. „Od čtyřleté Emílie jsme dostali vzkaz. Posílá nám penízky ze své kasičky. Je to okolo stovky korun, které nám posílá, bychom je přispěli naší armádě,“ řekl na tiskové konferenci Perebyjnis s tím, že je přesvědčen, že se Ukrajině podaří ruským agresím ubránit. Otázka podle něj je, jaká bude cena.

Samotná Česká republika uvolnila 300 milionů korun na humanitární pomoc Ukrajině. Občané Česka podpořili přes zastupitelský úřad již 316 milionů korun. Přes polovinu peněz již Ukrajina použila na nákup vojenského materiálu. „Chtěl bych poděkovat neziskovým organizacím, které nám pomáhají. Podpora a solidarita ze strany českého národa je obrovská,“ řekl Perebyjnis.

Doporučeno
ZÁZNAM: Válka na Ukrajině: Rusko zřejmě dobylo Cherson. Útok ruských výsadkářů v Charkově se ukrajinským silám zatím daří odrážet ZÁZNAM: Válka na Ukrajině: Rusko zřejmě dobylo Cherson. Útok ruských výsadkářů v Charkově se ukrajinským silám zatím daří odrážet 2. března 2022 7:17

Pokud chceš pomoci lidem na Ukrajině a přispět peníze, můžeš tak učinit přes projekt ukrajinské ambasády nebo přes některou z neziskových organizací. Abychom ti pomohli si vybrat projekty, které skutečně pomáhají, sestavili jsme pro tebe přehled možností, jak Ukrajině pomoci.

Domů
Sdílet
Diskuse