Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
5. března 2022 9:50
Čas čtení 5:26
Tereza Šnajdrová

Nejlepší alba týdne: Stromae bojuje s depresemi, BENEE odhaluje svoji duši a Band of Horses servírují nejlepší desku života

Nejlepší alba týdne: Stromae bojuje s depresemi, BENEE odhaluje svoji duši a Band of Horses servírují nejlepší desku života
Zdroj: Mosaert/propagační materiál/Wikimedia Commons/Kristina Valdez/volně k užití
NEWS NEJLEPŠÍ ALBA TÝDNE
Uložit Uložené

Přinášíme ti výběr nejlepších desek týdne.

Stejně jako každý týden, i tentokrát ti přinášíme náš tradiční výběr nejlepších desek, které v uplynulých sedmi dnech spatřily světlo světa. Potěšeni tentokrát budou jak milovníci rapu, tak fanoušci emotivních indie skladeb či elektroničtí nadšenci. A jestli nemáš rád žánrové škatulkování a dokážeš ocenit všechnu kvalitní hudbu, tak tento týden rozhodně nebudeš vědět, kam dřív skončit.
 
S novými alby se dnes o slovo hlásí američtí indie-rockeři Band of Horses, jejichž deska Things Are Great má potenciál stát se albem roku, talentovaná umělkyně BENEE, rapeři DaBaby & YoungBoy Never Broke Again a další. Dej nám v komentářích vědět, která deska tento týden nejvíce zaujala tebe, a pokud jsme na nějakou zapomněli, pošli nám link, ať si ji můžeme také poslechnout.

Doporučeno
Co je nového mezi českými rapovými talenty? Seriál FRESH RELEASE ti představí jejich nejnovější singly a klipy Co je nového mezi českými rapovými talenty? Seriál FRESH RELEASE ti představí jejich nejnovější singly a klipy 3. března 2022 19:10

Band of Horses – Thing Are Great

Po více než šesti letech přichází s novou deskou americká indie-popová kapela Band of Horses, která si srdce mnohých fanoušků získala především v roce 2006, kdy do éteru vypustila skladbu The Funeral. Tato píseň se takřka okamžitě stala hitem, na Spotify si vysloužila více než 290 milionů přehrání, ale zdálo se, jako by se jen krátce po ní Band of Horses dostali do nekonečné smyčky stereotypů, ve které se jim dlouhé roky nedařilo uspokojit chuťové buňky svých posluchačů.

 
To se však s novým albem Things Are Great možná změní, protože tento počin má potenciál stát se jedním z nejlepších děl této americké sebranky. Na Thing Are Great najdeš 10 skladeb, jejichž poslech ti zabere zhruba 41 minut a těšit se můžeš na album nadupané emocemi, kvalitní hudbou, vtipem ale také melancholií.
 
Band of Horses jsou ve formě. O skladbě Warning Sings, která celé album otevírá, můžeme mluvit jako o hitu. Kapela v ní ukazuje svoje silné stránky, a to vše za dokonalých zvuků indie-rocku. „Připomeňte si dřívější dny, konec dubna 78. Teplá večeře na suvenýrovém talíři, část města, kde nejsou peníze,“ zpívá s jistotou v hlase zpěvák kapely Ben Bridwell. V podobném duchu se pak nesou i další písně, které tě dovedou až k melancholické Aftermath. Začíná pomalu, naléhavě a postupem času se rozroste do neuvěřitelných tónů a melodií.
 
Většina singlů, které na desce najdeš, jsou neskutečně originální, nadupané emocemi a zároveň upozorňují na palčivé problémy, které jsou všude kolem nás. I přesto je ale Thing Are Great nenucená, přirozená, a to je přesně to, co fanoušci Band of Horses milují.

BENEE – Lychee

Teprve dvaadvacetiletá novozélandská zpěvačka BENEE zažila největší boom v roce 2020, kdy svým singlem Supalonely ovládla takřka celý TikTok. Že ti její jméno nic neříká? Vsadíme se, že stačí, aby sis poslechl prvních 10 sekundy Supalonely, na níž mladá zpěvačka spolupracovala s oblíbeným zpěvákem Gusem Dappertonem a hned budeš vědět, odkud vítr vane.

Domů
Sdílet
Diskuse