Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
5. března 2022 19:10
Čas čtení 0:36
Viktor Kniš TASR

Třetí kolo jednání mezi Ukrajinou a Ruskem se uskuteční v pondělí

Třetí kolo jednání mezi Ukrajinou a Ruskem se uskuteční v pondělí
Zdroj: TASR/AP
NEWS VÁLKA NA UKRAJINĚ
Uložit Uložené

V pondělí 7. března se uskuteční třetí kolo jednání mezi Ukrajinou a Ruskem.

Třetí kolo jednání mezi Ukrajinou a Ruskem se uskuteční v pondělí 7. března, uvedl člen ukrajinské delegace šéf parlamentní frakce Sluha lidu Davyd Arachamija. Informovala o tom televize Sky News.


Na druhém kole jednání, které bylo ve čtvrtek, se obě strany dohodly na otevření humanitárních koridorů. Ty měly umožnit civilistům opustit některé oblasti bojů – města Mariupol a Volnovacha.

Doporučeno
Kromě uprchlíků potřebují pomoc i zvířata. České útulky nabízejí péči, u pouličních psů by ale lidé měli být obezřetní Kromě uprchlíků potřebují pomoc i zvířata. České útulky nabízejí péči, u pouličních psů by ale lidé měli být obezřetní 6. března 2022 7:00

Ukrajinské úřady plánovaly během příměří z obou měst evakuovat tisíce lidí.
V sobotu odpoledne však informovaly, že z Volnovachy se do bezpečí podařilo přepravit jen asi 400 lidí. V evakuaci dalších podle úřadů bránilo ostřelování města ruskými jednotkami. Zmařena byla i evakuace civilistů z města Mariupol.

Jeden z členů delegace z prvních mírových jednání Ukrajiny a Ruska je po smrti.

Denis Kirejev byl jedním z ukrajinských vyjednavačů, kteří komunikovali s ruskou stranou na prvních mírových jednáních z 28. února. Ukrainskaja pravda informovala, že ho ukrajinská civilní kontrarozvědka SBU při pokusu o zatčení zastřelila. Kirejeva podezřívala z vlastizrady.

Domů
Sdílet
Diskuse